Attempts at Organizing My Life | Lifestyle

20:56


Organizare...timp... Recunosc ca in ultimul timp am tot incercat sa ma organizez cumva, sa reusesc sa tin totul sub control, pentru ca sunt foarte multe de facut si mult prea putin timp pentru a le face pe toate asa cum as vrea.

Daca la birou e simplu, stiu ce task-uri am de facut si pana cand, cand vine vorba de a organiza restul vietii lucrurile se complica. Avem de luat in calcul: job, orele de la facultate, blogging  si speranta la timp liber. Bloggingul e un lucru pe care il fac din pasiune si placere si nu as vrea sa ramana uitat sau sa nu ii acord importanta pe care o merita, deci il luam in considerare in procesul de organizare ca pe un full time job (it is anyway).

Si cum ne organizam? Pana acum am incercat eu tot felul de metode si am sa va spun care au functionat pentru mine si ce consider eu ca ar fi esential. Primul lucru de spus e ca mi-am cumparat o agenda saptamanala/zilnica. Practic cand o deschid in fata mea imi vad toata saptamana impartita pe zile si zilele pe ore. Eu completez ce fac, unde ma duc cat stau si de asemenea le marchez importanta (ajung si aici imediat). In primul rand orele de la facultate le-am trecut primele, iar apoi am umplut spatiul pentru orele de la serviciu si astfel observ cat timp a mai ramas pentru blog si pentru orice altceva, de obicei nu foarte mult. Spuneam ca marchez importanta lor. Cum? Cu diverse stickere si post-it's pe care le consider esentiale vietii mele :)) mai exact am buline colorate, fete zambitoare sau mai putin zambitoare, cateva etichete albe (pentru corecturi) si post-it's pastelate si fosforescente, hihi.



Bun, lasand la o parte agenda, mai sunt cateva lucruri care va pot ajuta la organizare. Da, pe langa posibilele alarme pe telefon cu titluri sugestive mai puteti folosi diverse aplicatii, una dintre preferatele mele fiind TimeSpread. E foarte usor de folosit si iti permite sa iti creezi orarul, iar apoi il poti pune ca widget pe ecranul telefonului. Eu il folosesc de cativa ani si e foarte util pentru a stii cand am ore si unde.

Metodele cu To Do list's pe telefon au dat fail cu brio, insa widgetul de calendar e cel mai bun prieten in sesiune pentru a stii cand am examene, unde, la ce ora si mai ales sa imi dau seama cate zile mai am pana atunci, in speranta ca ma voi apuca de invatat in timp util.

In principiu, cu ajutorul agendei sunt destul de organizata, stiu in mare ce trebuie sa fac saptamanal si daca am deadline-uri importante si de asemenea organizarea ideilor in ea e chiar simpatica daca e insotita de smiley faces sau de alte culori simpatice. Notitele din telefon de obicei raman uitate si de aceea nu prea mai practic asta decat pentru a stoca anumite lucruri de care am nevoie doar din cand in cand, obisnuiam sa le folosesc in trecut, dar mereu uitam ca am scris ceva acolo si imi aminteam peste vreo doua saptamani.

Voi cum va organizati timpul? Ce aplicatii folositi pentru organizare, sau ce tip de agenda?
Ce sfaturi aveti pentru o organizare mai buna?

You Might Also Like

4 comments

  1. No app. Inainte sa te culci stai si iti planifici intreaga zi. Totul depinde de cat esti de meticuloasa in ceea ce faci :)

    ReplyDelete
  2. Ce bine arată agenda ta cu acele abțibilduri atât de haioase!
    Și eu folosesc agende pentru organizarea timpului și pentru tot felul de notițe (sunt foarte uitucă de fel, mai ales când am multe pe cap) și chiar mă ajută mult. Am încercat și eu cu notițele pe telefon sau laptop dar nu mergea treaba, la fel ca și tine... uitam de ele! Așa că rămân la agende.
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc! Incerc sa o fac cat mai draguta si practica si sa notez cam tot ce e important ^_^
      Kisses

      Delete
  3. Deci eu ma pot considera de acum obsedata de agende, stcicky notes, washi tape & co. Eu asa imi organizez timpul pentru ca rasc aplicatiile. Niciodata nu m-am tinut de ele, chiar daca sunt multe faine. Frumos articol! Te pup!

    Julia | juliahasch.com

    ReplyDelete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts