April Bullet Journal Spread

21:04


Bullet journalling este o metoda de organizare care mi-a atras atentia acum ceva timp, iar primul video pe aceasta tema l-am vazut la Lily Pebbles. Intial, mi-am cumparat un planner presatbilit, foarte dragalas de altfel si bine structurat, dar in care lasam prea mult spatiu necompletat, nu puteam sa desenez nimic, iar tematica de culori era rosu, negru si alb, si pentru mine era parca prea mult rosu. Am cumparat o agenda nedatata si neliniata si am decis sa o folosesc ca o agenda de test, pentru a vedea daca intr-adevar sistemul se potriveste pentru nevoile mele; am inceput in februarie, iar acum am sa va arat ce am pregatit pentru aprilie si de asemenea am sa va povestesc putin despre bazele acestui concept. 

In primul rand, eu am vrut cu ajutorul acestui sistem sa imi organizez mai bine ceea ce vreau sa postez si sa fac pentru blog, dar si sa imi notez cateva lucruri legate de facultate (chiar daca mai notez si pe telefon, mi se pare ca uit de ele daca nu le notez fizic pe o foaie). 

Eu am preluat din sistem ceea ce mi se parea ca ma ajuta pe mine, iar pentru ca doar voiam sa testez daca mi se potriveste, am renuntat la calendarul tipic de la inceputul jurnalului si am trecut direct la ceea ce aveam nevoie: index, monthly log, weekly log si trackers (iar daca aveti nevoie de mai multe informatii, acest video e perfect pentru a explica exact ce inseamna un bullet journal si de asemenea puteti gasi si la Stefana cateva idei in clipurile facute de ea). 



Cum mi-am organizat bullet journal-ul?

Pentru luna aprilie am schimbat cu totul layout-ul lunii in ideea ca am desenat un fel de calendar unde voi nota foarte pe scurt daca am ceva important de facut intr-o anume zi sau vreun eveniment importan. Formatul in care trec toate zilele pe o pagina si apoi completez pe  fiecare nu mi se potrivea pentru ca efectiv ramanea mult spatiu necompletat si parca ma deranja vizual. Am creat si o sectiune de Notes and Goals pentru toata luna pe care le voi completa la inceputul lunii, fara sa le mai setez saptamanal. Am ales o paleta de culori in nuante de bej, auriu si cupru si imi place mult cum a iesit. 


Luna trecuta am avut o pagina "this month I am grateful for" a carei idee imi place mult, dar la sfarsitul lunii arata groaznic pentru ca nu i-am acordat prea multa atentie din punct de vedere estetic, asa ca, luna aceasta, am abordat altceva, iar monthly logul a devenit un raspuns zilnic la intrebarea "what are you grateful for?" --practic am vrut sa includ o idee care imi place mult din five minute journal in bullet journal-ul meu. 

Nu am renuntat inca la habit trackere, chiar daca in martie, in ultimele 2 saptamani le-am cam ignorat, vreau totusi sa ma motivez sa fac un tracking, tocmai pentru a-mi si construi obiceiurile respective, iar in partea dreapta a paginii am decis ca voi nota numerele de urmaritori de pe facebook si instagram (ale blogului) pentru a mentine o evidenta. 


Formatul saptamanal (weekly spread) este probabil cel care imi da cele mai mari batai de cap in a ii gasi o structura care sa si arate dragut (simt eu nevoia sa arate dragut si ordonat), dar care sa mi se potriveasca. Coloanele nu functioneaza pentru mine, nu vreau nici chenare, asa ca am incercat sa fac o caligrafie draguta si sa imi las spatiu cat sa imi notez 2-3 idei importante sau task-uri de facut si cam atat, eu nu am nevoie de mai mult, si e posibil ca la un moment dat sa ma incadrez si doar intr-o pagina. 

Daca e sa vorbim putin despre ustensilele folosite, eu am cateva markere Tombow, fineliner in diferite dimensiuni de la Graph It, markere metalice de la Bic, unul cu vopsea in nuanta cupru de la Sakura si inca altele, iar daca vreti sa aflati mai multe despre ele, lasa-ti un comentariu sau spuneti-mi daca doriti o postare mai detaliata despre asta. 

In principiu imi place sistemul datorita flexibilitatii oferite si a faptului ca pot sa il mulez pe nevoile mele, am si eu index-ul la inceputul agendei, dar am renuntat la Future log-ul pe an sau pe mai multe luni pentru ca nu era relevant pentru mine, practit incerc sa il adaptez nevoilor mele si daca va functiona pe termen lung probabil ca imi voi lua si o agenda cu hartie punctata si ceva mai calitativa. 

Sunt curioasa voi ce sistem de organizare folositi? Aveti un bullet journal? Va intereseaza aceasta metoda de organizare si vreau sa stiu daca va doriti sa mai vedeti articole de acest gen?



You Might Also Like

2 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts