O colectie de amintiri | De la Digital la Print | Celebook

20:09



De cand eram mica mi-au placut fotografiiile, imi placea sa fac poze, chiar daca viziunea mea artistica era destul de inexistenta pe atunci, imi placea sa le vad si aveam o bucurie aparte atunci cand aveam in mana fotografiile developate de pe film. Dupa ce am avut acasa o camera digitala, s-au mai schimbat putin lucrurile, si desi am mai printat o perioada fotografii, obiceiul acesta a disparut, si fotografiile au ramas blocate in  digital. 

Rasfoiam acum ceva timp unul din albumele foto pe care l-am gasit acasa la ai mei. Un album cu fotografii de cand eram ... destul de mica, probabil vreo 7-8 ani. Recunosc ca ma luase o nostalgie privind fotografiile si ma gandeam ca mi-ar placea sa incep si eu sa creez mici albume sau colaje pe care sa le am fizic asezate pe undeva prin casa. Desi credeam ca totul e mai"sigur" de pastrat in digital, faptul ca eram atat de dezorganizata acum ceva timp a facut sa pierd fotografii facute in niste momente si locuri la care nu mai am posibilitatea sa ma intorc.  Am ramas cu niste amintiri vagi si fara posibilitatea de a-mi recrea filmul pentru ca nu mai am nimic din perioada aceea. Pe cat de fain este sa ai totul compact si in spatele ecranului, pe atat de faina e senzatia sa ai in mana o fotografie printata pe hartia usor lucioasa, sau matuita, cartonata, asezata in rama, pe noptiera, sau intr-o cartuluie groasa alaturi de alte amintiri.

De ceva timp tot cautam idei de pinterest despre cum sa imi creez un colaj de fotografii, dar nu puteam sa spun ca am gasit ceva care intr-adevar sa se potriveasca ideilor din capul meu. In plus cred ca bucuria mai mare am avut-o descoperind albumul de acasa.



Materializarea dorintei mele de a crea o colectie de momente cheie pentru mine a venit cu ajutorul celor de la Celebook.ro. Cred ca m-au cucerit prin faptul ca iti poti crea albumul asa cum vrei tu pe site, in creatorul lor, poti aranja una sau mai multe poze pe pagina, poti adauga texte, texturi, rame. Eu am ales totusi sa il fac mai minimalist, sa pun accentul pe fotografii, si sa adaug cateva randuri acolo unde am simtit eu ca vreau sa spun ceva pe langa fotografie. Mi-am adunat amintirile si momentele cheie din Mai 2018 pana in Mai 2019 si le-am asezat cronologic in album. Nici nu stiti cat de rau imi pare ca nu imi iau chiar tot timpul camera cu mine pe motiv ca nu va fi lumina, nu o sa am timp sa fotografiez sau ca e prea grea.

Un lucru e sigur: nu mai plec in nici o excursie fara aparatul meu! Iar dupa ce am creat albumul am stat nerabdatoare sa il vad.

Ca sa vorbim acum si de calitatea albumului, pentru ca nu poate fi trecuta cu vederea, coperta este cartonata si mai lucioasa, materialul ales de ei este unul durabil. Paginile au un aspect mat, nu sunt si ele lucioase, ceea ce mie imi place si sunt foarte placute la atingere. Pentru print chiar nu pot obiecta nimic, culorile arata bine, exact cum le vedeam si pe ecran, fotografiile nu sunt pixelate, mai ales daca respectati rezolutiile (creatorul online va si notifica daca nu e potrivita) si au aratat foarte bine fie ca erau facute cu aparatul sau cu telefonul. Puteti alege si diferite dimenisiuni pentru album, e foarte usor de creat ceva care sa se muleze pe dorintele noastre ca utilizatori.








Sunt incantata de cum arata albumul, de cum sunt puse cap la cap momentele mele cheie din anul ce a trecut si cu siguranta am sa mai pregatesc albume, cel mai probabil cu fiecare excursie in care voi merge. 

You Might Also Like

2 comments

  1. Și eu am albumul de nunta făcut la ei. Este minunat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie mi se pare atat de fain. Clar mai fac si altele, cu excursii sau tot asa amintiri pe un an. Sunt happy happy joy joy de fiecare data cand il rasfoiesc

      Delete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts