BeautyChat: Produse naturale de skincare-- Ulei de avocado, cocos, etc.

20:35



Bună fetelor,
Stau în pat cu laptopul în brațe, o păturică pufoasă și o cană de ceai lângă mine și mă gândeam să mai povestesc puțin cu voi pe blog. Vreau să vă vorbesc puțin despre îngrijire și despre beneficiile unor produse pe care acum ceva timp eu una nici măcar nu le luam în calcul.
De ceva timp încoace am început să folosesc produse cât mai naturale și într-o stare cât mai brută pentru îngrijirea pielii mele. Am ten sensibil, deci trebuie să fiu atentă cum îl tratez. 

O urmăresc pe youtube pe Kassie (CloudyApples) de ceva timp, iar ea de asemenea folosește produse naturale, multe uleiuri, și am decis sa încerc și eu pe pielea mea să văd dacă există sau nu o schimbare. Primul lucru a fost să încerc uleiul de avocado...

Uleiu de avocado e foarte hrănitor, ajută nu numai la hidratare, dar previne îmbătrânirea prematură a pielii, ajută la problemele de pigmentare, are numai beneficii pentru piele. Eu îl folosesc de mai bine de jumătate de an în fiecare seară. Se absoarbe repede în piele, iar cantitatea necesară pentru toată fața e de câteva picături. Este non-comedogenic, deci e foarte ok și pentru tenul acneic. Știu că dacă aveți ten gras vă gândiți că nu vreți să mai puneți un ulei pe față, dar și eu am ten gras. iar uleiul de avocado nu a făcut decât să îmi asigure hidratarea necesară, fără a-mi astupa porii.

Un alt ulei drag mie, este uleiul de cocos, ei bine, spre deosebire de cel menționat anterior, acesta miroase incredibil de bine, și are o grămadă de utilizări. Și cel de avocado poate fi utilizat pentru păr sau gene, dar eu îl prefer pe cel de cocos pentru asta, poate și datorită texturii, mirosului. Uleiul de cocos poate fi folosit în loc de cremă de corp lejer. și lasă pielea catifelată și ba chiar, cel puțin pentru mine, ajută la tratarea unor posibile iritații sau alergii cutanate. De asemenea e minunat pe păr, ca și mască, fie singur fie în combinație cu miere. Îl folosesc și în zona ochilor, pe piele și gene, pentru hidratare și îngrijire. Uleiul de cocos însă este clasat ca fiind comedogenic, dar eu nu am avut probeleme cu el când l-am folosit pe ten, dar am fost atentă să folosesc foarte puțin și să absorb excesul dacă a fost cazul, totuși evit să îl folosesc pe ten, așa că dacă doriți trebuie să fiți atente, pentru că toate avem tipuri de ten diferite.

Uleiul de argan l-ați încercat? Dragele mele, dacă vreți un serum, puteți să încercați ulei de argan. Este un ulei uscat, intră extrem de repede în piele și nu lasă zona uleioasa, eu l-am folosit și ziua de câteva ori și nu mi-a afectat machiajul. E minunat și pe păr, dar e un ulei mai prețios, așa că mă rezum în a-l folosi pe ten.

Ce țin să vă spun este că eu recomand să vă alegeți uleiurile presate la rece și într-o stare cât mai pură, nerafinate, pentru că așa veți avea parte de toate beneficiile lor.

Sunt curioasă dacă vreți să aflați mai multe și despre alte produse naturale folosite de mine, pentru că mai am câteva pe care le folosesc. Vă aștept cu păreri și sugestii de asemenea.
_______________________________________

Întrebările mele pentru voi sunt:
Ați încercat produse cosmetice naturale?
Folosiți uleiuri în rutina voastră de îngrijire?


Vă pup, 
Andreea

You Might Also Like

2 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts