#VREAUSASTIU

14:13


- Vai de mine, ai rosu in gat?

Era intrebarea instantanee a mamei atunci cand veneam acasa tusind. Eram o fiinta mica, cu parul pana la umeri si iubeam sa merg prin zapada in drum spre casa. Ba chiar, imi amintesc intr-una din zile am ales sa merg pe partea pe care zapada nu fusese indepartata de pe trotuar, pentru ca, pentru mine era o bucurie sa pot sa ma joc cu zapada ce ducea de la scoala pana acasa. Cred ca eram prin clasa a treia. Cu cativa ani inainte, sania era prietena mea pe timp de iarna, iar tata avea grija sa ma puna in miscare. Nu raceam des... dar cand prindeam cate o raceala, era cu tot tacamul si  avea mama grija de mine. 

De ce va spun toate astea? Saptamana aceasta am primit o cutiuta frumoasa de la Solaris, o cutie ce prezenta ultimul lor proiect, Benefica, menit sa ne ajute sa ne intarim imunitatea si sa ne faca viata mai usoara atunci cand durerile de gat nu ne lasa sa ne bucuram de ea. Gama Benefica Propoforte vine in trei variante: Benefica Propoforte Family, Junior, si Benefica Propoforte 850 mg. Si revenind la ce spuneam, alaturi de aceste produse, albinuta simpatica, un borcanel de miere si niste vafe cu miere (sa va ai spun ca sunt delicioase si ca mai vreau? hihi) am primit si provocarea de a povesti cum ma ingrijea pe mine mama atunci cand, copil fiind, veneam acasa cu o mare necesitate de servetele, temperatura ceva mai mare decat normalul, si o durere de gat groaznica, totul sub deviza #vreausastiu.







Cred ca primul lucru pe care mi-l aduc aminte e o cana galbena de forma capului lui Tweety, cana mea preferata din copilarie. Era asezata pe calorifer, iar eu stateam in pat, bineinteles cu durere de gat, febra faceam rar, dar eram infofolita bine. In cana era un ceai pe care obisnuia sa mi-l faca mama din lamaie, spunea ea ca imi va face bine la gat. Eu imi amintesc ca imi era greu sa il beau, dar avea ea grija sa mi-l dea cu lingurita, si poate mai strecura si o aspirina sau paracetamol printre ele. Imi mai facea si cate o compresa cu bitter suedez si mi-o punea pe piept. Mierea venea si ea in ajutor, iar din cand in cand imi aduc aminte ca luam niste tablete care contineau propolis.Adevarul e ca nu raceam des, dar si cand raceam o facea pentru toate datile in care colegii de la scoala, gradinita, sau pe unde mai umblam in functie de varsta, le aveau. 

Anii au mai trecut, iar ceaiul de lamaie a continuat sa persiste in cazul in care eram acasa atunci cand eram si bolnava, dar ma urmareau si medicamentele pe care stiam ca trebuie sa le iau pentru a ma pune pe picioare, unele nu prea placute. Imi aduc aminte si acum gustul anumitor medicamente pe care le uram...le urasc si acum... Iar durerile de gat, cu greu reusem sa le ameliorez. Un bun aliat era si siropul de Patlagina, el era bun la gust, insa cam dulce, asa ca nici el nu imi pica bine. 

Benefica Propoforte sunt suplimente alimentare naturale care contin propolis si vitamina C, obtinuta de asemenea pe cale naturala din fructe de acerola si macese, asa ca sunt perfecte pentru administrare in acest sezon in care vremea e mai mult decat schimbatoare, iar racelile te asteapta cu bratele deschise la fiecare colt de strada. Stim bine ca propolisul este un aliat de nadejde in cazul durerilor de gat, iar comprimatele Benefica sunt o metoda foarte buna pentru a lua doza necesara, iar faptul ca au si varianta junior face ca si cei mici sa se poata bucura de ele pentru a se putea intoarce de indata la joaca. Varianta Family deja mi-a fost de ajutor pentru ca i-am dat si tatalui meu. Acum stiu ca sunt pregatita, pentru orice raceala de sezon.





Mai multe detalii gasiti pe www.benefica.eu sau pe www.solarisplant.ro.

Iar acum , si eu #vreausastiu cum erati voi ingrijiti, copii fiind cand erati raciti.

Kisses,
Andreea

You Might Also Like

2 comments

  1. Cred că am trecut prin atâtea tratamente când eram răcită. De la medicamentele clasice la tot felul de produse naturiste.

    În primul rând că făceam tot felul de injecții. Aveam și ”norocul” că locuiam în casă cu bunica, fostă asistentă medicală la pediatrie. Îți dai seama că aveam mereu sesiuni de injecții precedate de alergat și ascuns prin casă. Nu suportam să mi se facă injecții. La început erau ok dar după mă săturam și mă ascundeam. Bineînțeles că mă găseau imediat :))

    Consumam supe multe, ceaiuri cu lămâie, pastiluțe de propolis cu echinaceea (care nu îmi placeau deloc) dar și propolis cu vitamina C (astea îmi plăceau). Mi se mai dădeau și ceaiuri de ceapă, sirop de ridiche neagră și cam atât îmi amintesc acum.

    O altă parte care nu îmi plăcea era când mi se făceau frecții cu spirt sau cu oțet. Nu mai rețin exact pentru ce erau însă le uram cu desăvârșire. Cel mai mult pentru că nu suportam mirosul care rămânea.

    Acum am început să mă bazez mai mult pe prevenire decât pe tratament. Am pastile de la Cetebe C immunity plus, pastile de propolis cu vitamina C și uneori îmi mai fac ceai Hapciu de la Fares. Cred că funcționează pentru că nu am mai răcit cum obișnuiam să răcesc înainte.

    Când răcesc acum consum Coldrex MaxGrip, alternat cu Nurofen răceală și gripă, sirop de ridiche neagră, ceaiuri și pentru gât consum propolis cu echinaceea, care deși nu îmi plac mi se par mai eficiente când am durere în gât.


    Vafele acelea arată super yummy. Mi-ar plăcea să testez și produsele prezentate de tine. Mai ales varianta pentru familie pentru că îmi place să știu că toată familia e sănătoasă, nu doar eu.


    Te îmbrățișez cu drag! Multă sănătate să avem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te imbratisez si eu! Gaufrele sunt divine de-a dreptul, iar produsele benefica mi-au ajutat deja familia. Eu nu am racit, pentru ca se pare ca alimentatia mea ma ajuta cu imunitatea, dar mama a racit rau si le-a folosit (cele family) si i-au trecut repede durerile de gat.

      Mi-a facut placere sa iti citesc comentariul, si te citesc mereu cu drag si pe blog.

      Multa santate si tie si familiei tale, Andreea!
      Te pup!

      Delete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts