Realitate sau mit? Care sunt produsele destinate pielii uscate si dermatitei atopice?

20:56


Piele. Cand ma gandesc la pielea mea imi amintesc aproape toate lucrurile care nu imi plac la ea: faptul ca se irita usor, faptul ca uneori e atat de sensibila, faptul ca uneori reactioneaza mai tau la unele produse ca de obicei, faptul ca unele creme de corp nu fac altceva decat sa ma faca sa zbor inapoi in dus pentru ca ustura... si lista ar continua, dar ma opresc aici. Am o piele sensibila, in unele zile mai sensibila ca in altele si m-am obisnuit cu ideea ca uneori unele creme de corp le voi putea folosi doar pe anumite portiuni ale pielii corpului, sau....

De curand am primit cateva produse din gama ATODERM de la Bioderma, o linie de produse destinate pielii uscate si dermatitei atopice, eu, cu pielea mea capricioasa am decis ca trebuie neaparat sa vad daca aceste produse ma pot ajuta. 





Am sa incep cu uleiul de dus pentru ca acest produs nu este o noutate pentru mine, ci este un produs pe care l-am folosit la un moment dat pentru a trata o afectiune a pielii si de atunci a devenit un produs pe care il folosesc ori de cte ori am probleme cu pielea. Prima data l-am cumparat intr-o versiune mai mica la recomandarea unei prietene. Aveam o pata rosie sub gat, uscata si cu o textura ciudata aparuta de nicaieri, si de asemenea aveam si restul pielii usor iritata. Am folosit uleiul de dus cateva zile alaturi de o crema reparatoare, tot dermatocosmetica, si totul s-a vindecat, iar pielea mea a devenit mai fina si hidratata, si cel mai important fara nici o urma de uscaciune, roseata sau iritatii. Este de atunci unul din preferatele mele, un produs pe care simt ca trebuie sa il am mai mereu in baie pentru a ma ajuta sa imi mentin pielea asa cum imi doresc sa fie. Este un ulei de dus cu un miros usor care curata delicat pielea uscata, foarte uscata si iritata. Confortul pe care il am dupa ce il folosesc nu se compara cu nimic. Eu il recomand cu drag, si mai ales daca aveti piele uscata, iritata sau dermatita. 



Crema de corp Atoderm Creme este o noutate pentru mine, la fel ca si celelate doua produse despre care am sa va vorbesc imediat. Sincer nu stiam la ce sa ma astept , iar eu sunt foarte rar impresionata de creme de corp. Experientele mele sunt mai mult neplacute decat placute, majoritatea fiind un iritant pentru pielea de pe picioare, mai ales datorita parfumului, si trebuie sa fiu mereu atenta. Crema Atoderm ... e minunata! De cand am inceput sa o folosesc am ramas impresionata de cat de bine hidrateaza, cat de faina e senzatia de dupa aplicare, si, cel mai important: fara usturime, fara iritatii, fara nici un discomfort. 




Balsamul de buze Atoderm Stick este cel mai bun balsam de buze. Da, stiu, pana acum ceva timp vorbeam de cel de la Ziaja, si da, imi place in continuare, insa mi se pare ca acesta de la Bioderma, nu doar imi hidrateaza buzele, dar textura lui il face sa ramana pe buze mai mult timp, iar de la hidratarea instanta de la aplicare pot spune ca ramane pe buze multe ore dupa (daca nu mancam) si senzatia este aceeasi chiar si dupa ce balsamul nu mai e pe buzele noastre. Mi se pare perfect pentru anotimpul rece, pentru ca simt ca imi si protejeaza buzele. A devenit necesar de purtat cu mine peste tot. 



Cremele de maini nu au fost esentiale pentru mine pana anul trecut sau acum 2 ani cand am inceput sa am probleme cu maini uscate, o piele care incepea sa se exfolieze de pe maini intr-un mod neplacut si inestetic. Am cam pus vina pe apa, mi se parea cam dura si imi usca pielea, asa ca am tot cautat o crema de maini care sa imi placa. Desi am gasit una care sa imi placa mult datorita ingredientelor, a mirosului si a nivelului de hidratare si reparare, avea un singur defect.... intra putin cam greu in piele, iar cand sunt la birou as prefera sa nu imi dau si tastatura cu crema. Crema de maini ATODERM de la Bioderma intra foarte repede in piele si hidrateaza atat de bine; mainile sunt catifelate si hidratate, iar mie imi place mult ca nu lasa nici o senzatie grasa pe maini. Love, love, love!

Acum ca v-am povestit despre poduse, sa va povestesc putin despre Bioderma si Atoderm. Atoderm este o gama creata special pentru o piele sensibila, iritata si cu dermatita atopica, motiv pentru care este perfecta daca aveti probleme cu pielea uscata si sensibila. Pe pieleuscata.com gasiti toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va documenta in detaliu, iar eu mai sus v-am povestit putin din experientele mele. Mereu am considerat ca am o piele foarte putin prietenoasa, si era uneori dezamagita ca nu imi puteam gasi produse pentru corp care sa nu ma faca sa ma urc pe pereti pentru ca ma ustura pielea de la ele (creme obisnuite + piele epilata = cosmar) sau ca imi apar pete rosii pe piele si nu se ameliorau, ba chiar apareau mai multe... asa ca renuntasem la a mai folosi creme de corp, motiv pentru care uneori imi vedeam pielea crapata si cum incepe sa de descuameze. 

Aveti grija de pielea voastra!

Voi ce produse folositi? Care sunt experientele voastre legate de tratarea pielii uscate?

You Might Also Like

3 comments

  1. Buna Andreea! M-am bucurat ca am gasit review-ul tau despre gama Atoderm pentru ca si eu folosesc aceste produse de vreo doua saptamani si ma bucur sa vad ca avem pareri asemanatoare. Intr-adevar, pielea poate deveni uscata si problematica daca nu folosim produsele corespunzatoare. Si pe mine m-a uimit crema pentru corp, dar cea mai mare descoperire a fost uleiul de dus! Mi-a schimbat viata pur si simplu. Hidratare la superlativ si piele fina si catifelata.
    P.S: Pozele sunt superbe!
    Great post!

    ReplyDelete
  2. Imi plac foarte mult produsele Bioderma, iar gama Atoderm este reusita!
    Foarte frumoase pozele! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc!
      Da, chiar e faina, pielea mea e tare fericita cu ajutorul lor :)

      Delete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts