Catrice HD Liquid Coverage Foundation

20:09


Primul produs de machiaj pe care l-am folosit vreodata a fost fondul de ten acum mai multi ani decat as vrea sa numar. De atunci si pana acum mi-am cautat acel fond de ten perfect: sa acopere bine, sa aiba o  textura usoara, sa arate bine pe ten, natural, sa fie mat... Am incercat multe de-a lungul timpului si unele au indeplinit cateva cerinte, altele deloc, unele erau laudate peste tot si nu mi-au placut, iar altele au devenit favorite. Am fost fidela lui Revlon Colorstay vreo 3 ani, dar relatia noastra s-a mai racit de ceva timp incoace si am inceput sa caut si alte fonduri de ten, asa am ajuns la Catrice HD Liquid Coverage Foundation.

Am sa incerc sa punctez lucrurile importante pentru mine atunci cand folosesc un fond de ten, iar acestea sunt nuanta, aspect, rezitenta, metoda de aplicare potrivita, textura si tipul de ten pentru care acesta este cel mai potrivit.


Nuanta, Textura si Aspect


Selectia de nuante a fondurilor de ten de la Catrice nu este una tocmai mare, din pacate. Din cate stiu sunt 3 nuante ale acestui fond de ten, iar eu am 010, cea mai deschisa dintre ele. Are subton neutru si este cam la acealasi nivel cu 150 buff de la Revlon Colorstay (desi revlon are un subton galben mai pronuntat). Aspectul pe ten este unul foarte natural, iar acoperirea este medie spre mare. Eu nu simt nevoia sa mai aplic si corector, decat daca este neaparat nevoie, dar in general se descurca destul de bine si singur. Imi place mult faptul ca nu incarca tenul, iar asta se datoreaza si texturii sale foarte lichide. Fondul de ten vine intr-o sticluta de sticla, iar stistemul de dozare este o pipeta. Este foarte lichid, dar este si foarte pigmentat. Se aseaza frumos pe ten, nu se strange si nu evidentiaza porii mai mult.




Metoda de Aplicare


Eu prefer sa aplic cu buretelul, si chiar daca este atat de lichid mi se pare ca se aplica foarte ok cu buretele umed si ca nu se absoarbe prea mult in burete. Datorita texturii sale cred ca si aplicarea cu o pensula de buffing, in miscari circulare sau de tapotare ar aduce un rezultat frumos.

Rezistenta


Pentru mine este esential ca fondul de ten sa reziste mult timp... Sunt plecata mare parte a zilei de acasa, ma machiez pe la 7 dimineata (sau 6 jumatate e ora ideala) si ma demachiez seara tarziu. Ei bine, acest fond de ten rezista pe ten destul de bine, nu se transfera, dar aspectul pielii nu va ramane mat in totalitate pe parcursul zilei daca aveti ten gras. Pentru mine aspectul mat se mentine pentru catea ore, iar apoi trebuie sa absorb excesul de sebum si totul e ok. Nu ma deranjeaza acest aspect pentru ca fondul de ten ramane pe ten, nu se strange urat in pori (cred ca intelegeti la ce ma refer), sunt cateva locuri unde nu mai rezista spre seara, dar in mare arata bine cam intreaga zi si tenul nu arata incarcat, iar pentru mine e foarte important sa nu arate tenul extrem de incarcat, mai ales pe timp de zi. Eu sub fondul de ten folosesc un ser hidratant de la Bioderma si o crema cu SPF matifianta de la La Roche Posay.




Cred ca este un fond de ten potrivit pentru ten normal, mixt, chiar si gras cu o baza buna dedesubt si cateva servetele de blotting, si posibil sa arate bine si pe tenul mai uscat daca e folosita o crema foarte hidratanta sub.

Luand in considerare toate aspectele de mai sus, pentru mine acest fond de ten a fost o descoperire placuta si il folosesc aproape zilnic. Imi place mult cum arata pe ten, arata natural, imi place acoperirea si am primit si complimente legate de cum arata. Il recomand cu drag si sunt tare curioasa daca l-ati incercat si voi.




You Might Also Like

1 comments

  1. L-am pus pe lista de cumparaturi pentru Black Friday.
    Abia astept sa il incerc. :D

    https://pinkroxyfoxy.blogspot.ro/

    ReplyDelete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts