Cum ne ingrijim corect parul? Un rasfat Kerastase si sfaturi de la specialisti

21:55


De curand am fost invitata la un eveniment ce promitea un rasfat cu produse Kerastase, iar daca nu stiti, parul meu a trecut prin cateva transformari intense in ultimul timp, ceea ce a dus la sensibilizarea firului de par, iar eu am fost putin depasita de situatie si nu mai stiam ce sa ii fac pentru a-l putea aduce la o forma mai buna. Invitatia la salon a fost pentru mine in cel mai potrivit moment, si pentru ca nu auzisem decat lucruri bune despre brand-ul Kerastase am fost mai mult decat incantata sa merg la salon si sa fac cunostinta cu produsele lor. 

Evenimentul a fost la Evolution by MC din Timisoara (il gasiti pe strada Independentei nr 24) si am fost intampinata cu foarte mare caldura cand am ajuns acolo. Eu nu stiam sigur ce tratament mi se va face, dar am fost placut surprinsa de discutia cu stilistul si intai mi s-a facut un diagnostic al parului, am discutat istoricul si colorarile anterioare, dar si rutina actuala de ingrijire, in care, constient sau inconstient, faceam cateva greseli, dar am sa va spun care sunt lucrurile importante de retinut pentru o ingrijire corecta:
  • Este foarte important cum ne spalam parul, trebuie sa facem 2 samponari, iar samponul trebuie masat usor pe scalp, nu si pe lungimi, cu buricele degetelor. Clatiti foarte bine produsul din par dupa fiecare samponare. 
  • In afara de mastile specifice pentru scalp, nu trebuie sa aplicam masca tratament pe scalp, ci doar pe lungimi. 
  • Pieptanati parul inainte de spalare
  • Folositi samponul potrivit pentru scalpul vostru, mai ales daca aveti un scalp sensibil sau cu probleme, si nu un sampon potrivit lungimilor, pentru lugime masca/balsamul sunt cele care vor oferi ingrijirea necesara. 
  • Aplicati o protectie termica inainte de uscare si styling
  • Uscati parul complet inainte de a folosi placa sau ondulatorul
  • Folsiti la sfarsit un ulei pentru a da luciu parului, aplicati putin cu varfurile degetelor pe suvite
La salon, Lori Capetean, mi-a recomandat sa incerc un tratament personalizat cu produse Kerastase, iar alegerile au fost un sampon pentru scalpul cu probleme din gama Specifique, o masca pentru scalp, tot din aceeasi gama, iar pentru lungimi o masca tratament din gama Resistance, pentru par foarte degradat.





I-am spus dupa tratament ca nu mi-am mai simtit parul asa din-nainte sa il decolorez atat de mult si nici unul din produsele mele de acasa nu reuseau sa imi ofere acelasi nivel de hidratare si aceeasi senzatie de par fin, si aproape sanatos la atingere (spun aproape pentru ca un par atat de procesat chimic numai sanatos nu e). Masca m-a impresionat atat de tare incat am si achizitionat-o ulterior. (nu vreau sa ma intind prea mult, insa parul meu e foarte uscat si afectat de ultimele vopsiri care nu au mers tocmai conform planului, motiv pentru care eram destul de demoralizata si nu stiam ce produse sa mai folosesc pentru a-l putea face sa arate ceva mai bine si sa nu mai am probleme de rupere si varfuri care se despicau extrem de repede). 



Evenimentul era destinat celei mai noi game Kerastase, Aura Botanica. Este gama lor de ingrijire naturala a parului, avand ingrediente in proportie de 98% de origine naturala. Samponul este fara silicon si fara sulfati, un aspect foarte important pentru mine, iar celelalte produse din gama sunt create pentru a oferi parului tern hidratarea de care are nevoie. Le-am testat si eu acasa, si chiar daca nu sunt destinate unui par decolorat, parul nu doar arata bine dupa utilizare, dar se simtea si foarte hidratat. Samponul, Bain Micellaire,  a intrat imediat in favoritele mele, pentru ca, datorita lipsei de sulfati din componenta nu imi irita scalpul, imi ofera volum, iar eu mai mult de atat nu pot sa ii cer. Soin Fundamental, tratamentul din gama,  ofera multa hidratare parului fara sa il incarce, il lasa fin, hidratat, si prinde o forma placuta chiar si fara coafare. Bifazicul, Essence D'Eclat,  il folosesc atat pe parul ud cat si pe parul uscat pentru un plus de hidratare si stralucire. Este un produs leave-in, cu o formula usoara care nu incarca deloc parul.





Tot rasfatul de la salon, sfaturile primite si atmosfera de acolo m-au facut sa ma simt excelent si sa pun in balanta ceea ce fac pentru mine si parul meu. Mi-a placut mult de tot si sunt sigura ca am sa revin la salon cu drag, iar despre produse, deja le-am introdus in rutina mea de ingrijire si se simte o diferenta mare.

You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts