My Morning Skincare Routine | August 2019

22:28


Vreau sa pun mai mult accentul pe ingrijirea pielii si sa vorbesc putin mai mult despre produsele pe care le folosesc si mai ales de ce. De ce e nevoie de anumite ingrediente si ce tipuri de ten au intr-adevar beneficii datorita acestor ingrediente. 

Am sa incep cu rutina mea de ingrijire de dimineata. Este mult mai constanta decat rutina de seara, unde alternez destul de multe produse in functie de  nevioile pielii mele. In cazul rutinei de dimineata, pasii sunt simpli, dureaza putin, si este mereu construita pe aceleasi principii: curatare, hidratare si protectie solara. 

1. Curatarea

Dimineata prefer sa am un gel de curatare cat mai simplu, hidratant, care sa curete bland si fara sa usuce tenul, o problema pe care o inalnesc mai ales daca vreau sa folosesc un gel de curatare pentru ten gras. Am mai citit si auzit de recomandarea clatirii tenului doar cu apa dimineata, iar in cazul unui ten normal sau uscat, as putea spune ca e plauzibil, dar pentru un ten gras, nu e aceeasi situatie. Daca aveti tenul gras, ca si mine, pentru a nu accentua productia de sebum si mai mult, e indicat sa folosim un produs de curatare cat mai bland, sa curete excesul de ulei de pe ten, dar sa nu il usuce. 

Eu momentan folosesc gelul TriXera de la Avene, dar mai am cateva pe care le mai am in rotatie sau in format mini, sau pe care le-am folosit si terminat de curand. Mai incerc si ceva de la Apieu ca alternativa,  dar inca nu mi-am format o parere. Ca sa va si dau exemple de produse de curatare blande care mie mi-au placut, as pune pe lista urmatoarele:

  • Paula's Choice Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser -am terminat vreo 3 miniaturi, e un gel de curatare foarte fain, bland, nu usuca deloc tenul, dar il curata foarte bine. Face si spuma, il puteti folosi atat dimineata cat si seara. Mie imi place mult de tot. 
  • Kiehl's Ultra Facial Cleanser - am mai vorbit despre el si despre alte produse de la Kiehl's in articolul de aici. E un produs bland, nu usuca, nu irita, si e foarte potrivit pentru dimineata. 
  • CeraVe Hydrating Cleanser  - e un produs cremos care nu face spuma. Curata tenul bland, nu irita, dar nu il vad potrivit decat pentru dimineata, pentru ca nu mi se pare atat de eficient in a curata tenul in procesul de demachiere. 

2. Hidratare + Tratament

In principiu, in acest pas mai apare un produs, sau poate doua pentru mine, iar acestea sunt booster-ele menite sa ma ajute sa corectez anumite probleme ale pielii. 

2.1 Crema/lotiunea hidratanta

De mai bine de un an folosesc exact acelasi produs pentru hidratarea de dimineata, si e un produs pe care eu il vad potrivit pentru un ten gras, mai ales daca are tendinta de deshidratare (cum am eu). Oil-Free Ultra-Moisturizing Lotion de la CosRx este lotiunea pe care o aplic dimineata si pentru mine a facut diferenta in ceea ce tine de hidratarea tenului meu peste zi. Este  o lotiune cu o textura usoara, dar creaza o bariera de protectie pielii, hidrateaza bine tenul si nu ii permite sa se deshidrateze pe parcursul zilei indiferent de fond de ten port. Este foarte usor de amestecat cu alte produse si poate fi si aplicata sub o alta crema hidratanta (ce mai fac eu seara). 

Alte recomandari :
  • Bioderma Hydrabio Serum - l-am folosit o perioada buna de timp dimineata, sub SPF. E potrivit persoanelor cu tenul deshidratat. Are o textura usoara, intra repede in piele si e si foarte bun ca baza de machiaj. 
  • Institut Estederm Eau Cellulaire Cream - Mi-a placut foarte mult crema, fiind foarte hidratanta, intra repede in piele, dar nu lasa nici o pelicula grasa pe fata. Se amestesca usor si cu alte poduse/boosters. Mi se pare potrivita pentru persoanele cu tenul normal-mixt sau gras. 

2.2 Boosters & tratamente

Mie imi place mult varianta de booster, cum sunt cele de la Paula's Choice, pe care le pot amesteca in crema hidratanta, pun 2-3 picaturi si le aplic. Imi fac rutina de sincare ceva mai rapida si mai usoara si nu simt ca folosesc prea  multe produse. Ce folosesc de mai bine de jumatate de an, in fiecare zi este booster-ul cu Niacinamide 10% de la Paula's Choice. 

Niacinamidele, sau vitamina B3 au un rol important in repararea barierei naturale a pielii, si prin asta si reglarea productiei de sebum si diminuarea aspectului porilor dilatati. Nu pot spune ca efectele au fost instatanee, si chiar vreau sa mentionez ca, pentru a determina daca un produs ne ofera intr-adevar ceea ce promite, trebuie sa il folosim macar o luna, pentru a putea vedea efectele. In timp am observat a secretia mea de sebum, desi exista, este mai mica decat era inainte, nu trebuie sa mai retusez atat de de pe timp de zi machiajul, iar porii sunt ceva mai mici. Nu ma astept sa dispara vreodata, dar eu sunt foarte multumita de rezultatele obtinute. 

Un alt ingredient bun de folosit dimineata este Vitamina C. Vitamina C este un antioxidant si ajuta si in diminuarea petelor pigmentare. Desi aud in multe locuri ca Vitamina C nu ar fi bine de folosit dimineata,pentru ca ar sensibiliza tenul,  mie mi se pare ca acela e momentul potrivit, pentru ca va amplifica efectele produslui de protectie solara folosit. Eu am folosit booster-ul C15 de la Paula's Choice si as mentiona doar ca ar fi bine sa il tineti la frigider, pentru o pastrare mai buna si a evita sa oxideze inainte de termen.




3. Protectia solara

Un lucru e clar, nu trebuie sa iesim din casa fara SPF, fie ca e dimineata sau mijlocul zilei sau ca sunt nori, in oras, la munte sau la mare. Eu am inteles ca am nevoie de SPF pentru a proteja tenul de soare, dar si pentru anti-ageing acum vreo 3 ani si de atunci nu am mai plecat de acasa fara SPF. Am incercat destul de multe si unele mi-au placut, iar altele nu prea, pentru ca, in cazul tenului gras e mai greu de gasit o formula care sa se simta bine, sa nu fie grasa si care sa stea  bine sub machiaj. 

Momentan folosesc Anthelios Shaka Fluid de la La Roche Posay, si imi place, Are o textura super lichida, foarte lejera pe ten si se aplica foarte bine sub machiaj. Are alcool in compozitie, asa ca eu prefer sa am ceva hidratant sub, cum sunt cele mentionate mai sus. Pentru mai multe sugestii despre SPF, am un articol intreg cu un mini review la o gramada de produse si il gasiti aici.


You Might Also Like

2 comments

  1. Folosesc si eu acest SPF si e preferatul meu. N-am incercat nimic de la COSRX, dar sunt curioasa de serumul cu extract de melc. Ai folosit si alte produse de la COSRX, de unde le achizitionezi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am mai folosit AHA si acid hialuronic de la Cosrx si mi-au placut. Vreau si eu sa incerc produsele lor cu extract de melc, sunt tare curioasa de ele. Eu le-am luat de pe farmacia tei pana acum.

      Delete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts