#BBMTM5 | Protectie solara, Observ 520 si Trends in Skincare

15:24


Weekend-ul  trecut am participat la a  5-a editie Beauty Bloggers Meeting din Timisoara. Intalnireaa fost destul de restransa, dar organizarea a fost impecabila; am avut parte de un experiment super interesant, de  o demonstratie de machiaj si am avut ocazia sa povestesc mai multe cu unele fete pe care fie nu le cunosteam, fie doar ne-am mai vazut scurt la alte eveminente.

Intalnirea a inceput in forta cu un experiment ce avea in prim plan protectia solara. Corina Allan, reprezentand si Paula's Choice, a adus cu ea si dispozitivul Observ 520 pentru a ne arata cat de eficient aplicam protectia solara si cat de bine ofera ea acoperirire, am pus sub lupa atat produse cu filtre minerale, cat si produse cu filtre chimice. Pentru mine a fost foarte interesant totul, si am fost surprinsa sa vad ca unele produse chiar ofereau o protectie destul de buna, in ciuda formulei lor si a ceea ce am fi crezut la o prima vedere. In imaginile de mai jos putem observa gradul de acoperire al lotiunilor cu SPF prin intermediul aparatului Observ 520. 





In esenta, e foarte important sa aplicam o cantitatea cat mai generoasa de protectie solara pe fata, si din nou, foarte important, sa nu ne bazam pe produse cum ar fi pudra, bb cream sau fond de ten sa ne asigure protectia solara. Protectia solara se aplica inainte de machiaj, iar pudrele cu SPF sunt utile in cazul in care vrem sa mai adaugam un start (destul de superficial) de protectie peste zi. Oricat de multa pudra cu SPF ai aplica pe ten, aceasta nu reuseste sa ofere o protectie semnifiativa, e mai degraba un bonus ca are SPF, dar nu ne putem baza pe ea ca singura forma de protectie. In mod surprinzator am vazut o protectie destul de uniforma de la unele produse cu SPF tip spray (noi l-am folosit ca exemplu pe cel de la Altruist), singura mea problema cu astfel de produse pe fata este ca raman in general uleioase, chiar si cele care ar trebui sa fie mate, asa ca produsele de tip spray le vad mai potrivite pe corp.

Un alt lucru important este sa reaplicam pe cat posibil, in cazul in care purtam machiaj putem aplica pudra cu SPF sau poate un spray de fixare cu SPF ( eu am unul de la SuperGoop, am sa va povestesc curand si despre produsele lor). 

Am facut si o mica analiza de ingrediente alaturi de Corina, si am aflat astfel si mai multe lucruri despre iritanti in produsele cosmetice, iar acum sunt si mai atenta la ingredientele pe care le au produsele cosmetice pe care le folosesc. 

Evenimentul a decurs apoi lin inspre o mica pauza de discutii intre noi si o gustare cu mezeluri tradiționale preparate din ingrediente naturale de la Carmangeria Nora si un desert foarte bun. Ne-am intors apoi la preocuparea noastra comuna cu o demonstratie de machiaj facuta de Cosmina Mihut. 



Cosmina ne-a aratat o propunere de machiaj simplu si rapid de facut cu produse de la unul din sponsorii nostrii, Maybelline. Mi s-au parut foarte faine creioanele folosite in machiajul realizat pe Lucia, fiind foarte pigmentate si usor de folosit. Paleta de pudre bronzante am primit-o si noi in goodie bag si sunt tare curioasa sa o folosesc si eu. 

M-am intors acasa cu niste goodie bags super dragute si cu produse pe care vreau neaparat sa le incerc si eu, pentru ca sunt tare curioasa cum sunt, mai ales ca unele din ele sunt noi pentru mine. 





Din partea Estee Lauder am primit clasicul fond de ten Double Wear, de  care eu v-am mai vorbit in trecut pe blog, dar si cateva miniaturi din produsele lor pe care eu le iubesc deja - Advanced Night Repair Serum si crema de ochi, una din preferatele mele, dar si o crema de zi. Makeup Shop ne-au rasfatat cu produse de la Boys N Berries, pe care eu nu le-am mai incercat pana acum, dar si o paleta de la Sleek, Oh So Special, paleta pe care am mai avut-o acuma cativa ani si am indragit-o. 








Colectia de Craciun de la Yves Rocher este o dragalasenie, pur si simplu. Aromele sunt minunate, ambalajele mai mult decat frumoase si abia astept sa le incerc. 

Am primit bunatati si de la Farmasi, o linie de ingrijire cu trandafir, foarte interesanta, produse de la Wibo si Flormar. Un tratament pentru unghii de la Femino Help (deja l-am incercat si mi se pare destul de bun pentru cuticule).





Marionnaud ne-au bucurat cu doua produse din gama lor care arata extrem de dragut si sunt tare curioasa de blush-ul cremos.


De asemenea, daca tot am vorbit despre trend-uri in cosmetica in anul ce vine, unul dintre ele fiind cel legat de microbiomul pielii. Deja au aparut produse care adreseaza acest aspect la Pellamar, iar eu am primit apa micelara si un serum, si sunt tare curioasa de ce vor face pentru tenul meu.


De asemenea am primit si doua mini produse de la Paula's Choice, the Unscrub este unuldin preferate, dar serumul din gama defense nu l-am incercat inca, asa ca abia astept sa il introduc in rutina.


Evenimentul orrganizat de Romina, Lucia si Cosmina a fost impecabil, m-am bucurat mult sa le vad pe fete si pe langa dispozitia buna a avut si discutii interesante si educative, mai ales pe partea de protectie solara.

Multumiri si sponosorilor nostrii: Estee LauderPellamarThe Makeup ShopPretty by FlormarFarmasiMarionnaudLovelyWiboYves RocherMaybellinePr. Avenue - Femino Help si Paula's Choice


You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts