MY SKINCARE FAVORITES... FROM LAST YEAR | A SMALL BEST OF SKINCARE

21:01

Au trecut primele zile din Ianuarie, apoi toata luna, si februarie si martie, nu stiu cum m ajuns in mai , dar desi am vrut de multe ori sa ma apuc din nou sa scriu, fie nu am reusit sa imi pun gandurile in ordine, fie nu am avut destula energie sau timp. Totusi, m-am ocupat in continuare de partea de ingrijire a pielii, am citit si m-am uitat la tot felul de clipuri (desi mai putin ca inainte) si am continuat sa incerc produse de skincare. Printre toate incercarile, exista cateva produse care au fost best of ale anului trecut si sunt in continuare produsele mele preferate, si, cum bine spune si titlul, e momentul sa vorbim de cateva favorite.

Nu as zice ca e un efect intarziat, pentru ca inca folosesc produsele best of ale anului trecut si unele dintre ele sunt probabil preferatele mele de ani buni si vor fi in continuare. 


Primul produs despre care vreau sa vorbesc este unul din cele pe care le am mereu in rutina mea de dimineata de  mai bine de 2 ani: CosRx Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion.  O folosesc in fiecare dimineata impreuna cu booster-ul de la Paula's Choice - 10% Niacinamide Booster. Textura e super lejera si intra foarte bine in piele, si se potriveste bine sub orice SPF. E hidratanta, iar pentru zi, pentru mine ofera destul de multa hidratare. Uneori o folosesc si seara, ca un strat de hidratare in plus in cazul in care am pielea foarte uscata. (mica mentiune: tenul meu este mixt). 




Booster-ul cu Niacinamide este unul din produsele mele preferate de la Paula's Choice. Niacinamidele au un rol important in mentinerea sau chiar repararea barierei naturale a pielii. Pe mine m-a ajutat mult in reglarea de sebum - n-am scapat de el, dar e o diferenta considerabila - si de asemenea aspectul porilor si aspectul general al pielii - piela fiind ceva mai luminoasa. Rezultatele nu apar instant si vreau sa va incurajez sa aveti rabdare cu produsele de skincare, pentru unele rezultate e nevoie sa asteptam poate si o luna sau cateva luni. 

Un produs pe care l-am luat pentru ca il tot vazusem la Silvia (testaholic) este crema de noapte de la Cerave. De cele mai multe ori, seara folosesc acizi - fie BHA, fie Glicolic - sau retinol, iar in cazurile in care folosesc ingrediente active prefer sa am o crema hidratanta simpla, care sa nu contina altceva decat ingredientele care sa imi ofere hidratarea de care am nevoie. Crema de la CeraVe are in componenta si ceramide si niacinamide, ingrediente foarte bune pentru o hidratare buna si intarirea barierei naturale a pielii.

Cred ca ar fi cazul sa vorbm si de curatarea tenului, iar in cazul meu am doua preferate pe care le folosesc si in prezent. Spuma de curatare cu Acid Hialuronic de la Hada Labo este atat de faina. Eu o am din Japonia si nu stiu sigur de unde o voi cumpara cand se va termina (sunt la al doilea refill), dar de cand am inceput s-o folosesc a devenit produsul meu de curatare preferat pentru dimineata. Curata tenul foarte bland, nu simt ca imi usuca fata, iar asta pentru mine e esential, pentru ca incerc sa fiu cat mai blanda cu pielea mea si sa nu o senisibilizez in plus. In plus, e spuma cand iese din pompita si se simte foarte fain pe piele, asa ca si experienta de folosire e una pe placul meu. 



Al doilea produs de curatare este din gama Resist de la Paula's Choice - Perfectly Balanced Foaming Cleanser. Este din nou un produs de curatare care nu usuca tenul, dar curata foarte eficient. Pe acesta il folosesc seara, si l-am luat cu mine (in nenumarate sticlute mini) de fiecare data cand am plecat undeva, pentru ca stiam ca ma pot baza pe el, atat pentru seara, dupa demachiere, cat si dimineata, cand vreau neaparat sa am ceva care nu usuca. I love it! 





Daca tot am inceput sa vorbesc de curatare, vreau sa continui si  cu un produs pentru demachiere: uleiul demachiant de la Nivea. Intre timp l-am terminat si am incercat si altele, dar cred in continuare ca este un produs foarte bun. Indeparteaza machiajul foarte bine, chiar si cel watreproof de la ochi. Textura este usoara, se transforma in emulsie in contact cu apa, iar asta il face si foarte usor de indepartat. Mie nu mi-a provocat usturimi la ochi. Este o optiune foarte buna la un pret foarte ok. 

Iar ultimele produse sunt doua produse cu SPF de la Paula's Choice - ambele din gama Resist, dar unul pentru ten uscat, iar altul pentru ten mixt/gras. Poate pare ciudat, dar ambele au niste texturi foarte faine, non-grase, se aplica foarte usor si frumos si au ingrediente super faine. Desi nu credeam, imi plac amandoua, chiar si cel pentru ten uscat, fiind foarte bun pentru mine atunci cand am tenul mai uscat.

Aceasta e selectia de produse de skincare care mi-au placut mult de tot anul trecut si pe care inca le folosesc si inca imi plac. In momentul de fata am pus in  focus faptul ca vreau sa termin cat mai multe din produsele pe care le am, asa ca vreau sa stiu daca ar fi interes si pentru empties? In general, pe instagram, in stories tind sa postez si despre produsele terminate si un scurt review al lor, cel putin pentru mine, ofera un sentiment fain faptul ca am terminat un produs.

Care sunt produsele de skincare care v-au impresionat in ultimul timp?

P.S. Urmeaza si un mic makeup best of, cu cele mai folosite produse, see ya there! 



You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts