HOW TO: Blogging Photography | Tips and Tricks for Beginners

16:04


Recent am primit destule intrebari legate de fotografiile realizate de mine pentru blog, ce aparat folosesc, ce obiectiv, si de asemenea cereri pentru a realiza o postare despre fotografie. Astazi vreau sa va raspund la toate intrebarile si sa va dau sfaturile pe care eu le consider esentiale pentru a obtine fotografii cat mai frumoase. De asemenea, daca aveti alte intrebari, va rog sa le lasati in comentarii si va voi raspunde. Sa spunem ca nu fac lucruri extraordinare, dar ma folosesc cat mai mult de  ceea ce am in jur, metionez ca nu sunt o profesionista si inca invat, dar consider ca stilu in care fac fotografiile s-a imbunatatit considerabil de ceva timp incoace.

1. Camera. Lenses. Tools.

Aparatul pe care il am este Nikon 5100. Pentru mine este un aparat foarte bun si consider ca momentan este mai mult decat potrivit pentru fotografiile pe care le realizez. Obiectivele pe care le folosesc sunt AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G, obiectiful de kit 18-55mm si mai am si un Tamron 70-300mm (obiectiv mai mult pentru distante foarte mari, eu nu il folosesc, daca este cineva interesant de a-l achizitiona va rog  sa ma contactati, este practic nou, doar sta pe masa de cand il am). Obiectivul de 50mm este probabil cea mai buna investitie si il recomand cu mare drag, daca doriti sa va achizitionati un singur obiectiv, luati un 50mm fix, fie 1.8 , fie 1.4, sunt excelente. Pe langa aparat si obiectivele mentionate eu mai am si un trepied de masa si o telecomanda, pe care le folosesc pentru self-portraits sau cazuri in care nu pot sa tin eu aparatul.




2. The best light

Cred ca va asteptati la asta, dar cea mai buna lumina e lumina naturala (asta daca nu aveti lumini profesionale). Eu mi-am gasit un loc in casa, in fata balconului, unde intra lumina in camera, si este pentru mine locul perfect. Am destula lumina pentru a surprinde culorile asa cum trebuie, pentru a prinde detaliile, pentru claritate. Eu va recomand sa va gasiti un loc apropiat de geam. Daca vi se pare ca nu e destul de luminos, construiti un fel de arie alba in jurul obiectului pe care doriti sa il fotografiati, fie un fel de white box, fie doar un background alb, acesta va va ajuta sa aveti fotografii mai luminoase, pentru mine fiecare obiect alb folosit in background ajuta foarte mult la luminozitatea fotografiei. Daca nu dispuneti de lumina naturala, situatia se complica putin, dar nu este nici imposibila. Totusi,incercati sa gasiti o zi in care puteti sa va folositi de lumina naturala, eu de exemplu fac majoritatea fotografiilor sambata sau duminica pentru ca nu am timp in restul saptamanii. De asemenea trebuie sa va cunoasteti bine aparatul pentru a stii de cata lumina aveti de fapt nevoie pentru a obtine efectele dorite.


3. The perfect background

O sa fiu sincera, cu 50mm fix background-ul nu mai e o problema prea mare, totul e difuz, blurry si am un bokeh awesome (doar nu il iubesc degeaba). Totusi, daca acesta e vizibil in poza, eu va recomand in mare sa optati pentru alb (ma credeti sau nu, albul poate fi cel mai bun prieten al vostru). Eu mai folosesc o placa de lemn alba pe o parte ca background in pozele mele. De ce alb? Albul face un contrast placut si scoate in evidenta culorile + luminozitatea fotografiei. Alte culori de preferat ar fi cele pastelate, sau daca fotografiati obiecte deschise puteti folosi si negru, pentru un efect aparte. Texturile de lemn, piatra, caramida, marmura sunt de asemenea o optiune foarte buna. Evitati un pattern "zgomotos", plin de culori puternice. Daca vreti sa va construiti singure un fel de whitebox pentru fotografii o puteti face si cu foi A4 albe (done that, no one noticed, haha).





4.Low lighting, What can I do?

Daca nu aveti parte de lumina naturala sau aveti doar lumina slaba in zona, ei bine aici lucrurile se schimba. Sfatul meu principal este sa nu ridicati nivelul ISO prea mult, daca exista cazuri in care granulatia poate arata misto, pe fotografiile cu produse nu vrem sa intalnim prea multa. Eu in astfel de cazuri apelez mereu pentru ceva ce imi poate aduce lumina: alb, de exemplu, bej, culori deschise si aleg locul unde am cea mai multa lumina cu care pot sa ma joc. Evitati totusi lumina prea galbena. In fotografia de mai jos nu am avut parte de lumina naturala. E facuta seara, pe la 10, in camin, iar sursa de lumina erau neoanele din camera. Materialul  alb ales m-a ajutat sa mentin un balans destul de ok pentru a putea surprinde culorile reale ale produsului. Deci, o zona alba va poate ajuta nu doar pentru background-ul perfect, dar si in cazuri de lumina nu foarte buna. Culorile din fotografie sunt cele reale si va sfatuiec de asemenea sa incercati sa pastrati culorile reale ale produselor.



5. DON'T

Nu folositi blit. Reflecta si sincera sa fiu, eu urasc fotografiile facute cu blit, atat cele cu persoane(mai ales cu mine, ies extrem de alba orice fac) dar si pe obiecte. Nu aplicati filtre pe fotografiile cu produse, decat daca acestea vor intensifica eventual culorile, dar cu cat aplicati mai multe filtre, cu atat poza isi va pierde din farmec si calitate (ma refer la fotografiile cu produse pentru bloguri de beauty, uneori contextul nu prea permite filtrele tipice de instagram). Nu suprasaturati fotografiile. Si eu ma joc cu lumina, contrastul, saturatia, dar trebuie sa aveti in minte urmatorul lucru: daca cineva va citeste blogul si priveste fotografiile, vrea sa vada culori care sunt reale si nu un ruj rosu cand acesta e de fapt roz deschis.

Cam acestea ar fi sfaturile mele si de asemenea cele pe care le urmez si eu mometan in realizarea fotografiilor de pe blog. Nu sunt profesionista, dar invat constant lucruri noi si iubesc arta fotografiei. Daca ai aveti intrebari va rog sa imi scrieti si va voi raspunde cu drag,



Lots of Love,
Andreea



You Might Also Like

12 comments

  1. Foarte bune sfaturile, doar cu ultimul punct nu sunt în totalitate de acord. Mie îmi plac cum ies pozele de produs cu blitz, făcute cu zoom la maxim din unghiul potrivit și fără să bată o lumină fix în el/e (am același obiectiv ca tine). Mă refer stric la o poză cu ar fi la favoritele lunii, cumpărături etc. Nu la swach-uri, nu unde contează nuanțele reale.
    Mbine, dacă aș putea... aș renunța poate și eu la el, dar foarte rar prind lumină bună, unde stau acum ne cam ocolește soarele și nici spațiu pentru improvizat un mini studio n-am deocamdată. :D
    Tot zic că trebuie să mă folosesc și eu mai mult de fundaluri alb!
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sunt de obicei contra blit, sunt de parere ca doar unul profesional poate oferi un efect fain,, dar asta tine pur de preferinta mea :D
      Try white, it helps a lot!
      Kisses

      Delete
  2. Foarte interesant si util acest articol :) Iti multumesc pentru acese sfaturi, chiar imi sunt de folos! Pupici

    ReplyDelete
  3. Foarte interesant articolul :) Multumim pentru sfaturi si idei.
    Pupici!

    http://madebyirinar.blogspot.ro

    ReplyDelete
  4. Fain articolul! L-am citit cu atentie si am luat aminte. Background alb - cel mai bun intotdeauna, ajuta foarte mult, iar poza cu rujul, in conditiile mentionate - e geniala! :)
    Eu nu am un aparat profesional, folosesc unul normal, de la Sony, desi imi doresc foarte mult un DSL-R. Voi invata sa-l folosesc jucandu-ma si experimentand! :D
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cel mai bine inveti daca te joci cu el!
      Ma bucur ca ti-a fost de ajutor articolul!
      Kisses

      Delete
  5. Ah, de cand astept acest articol! Multumesc tare mult pentru sfaturi. Am incercat sa tin cont cam de aceleasi chestiuni si pana acum, dar cum spuneai si tu, lumina este cea mai importanta. Eu folosesc un aparat bridge e la Sony si nu am atatea optiuni.
    Multumesc tare mult inca o data!
    Pupici! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur foarte mullt ca te ajuta articolul meu si sfaturile mele. Si eu inca invat constant cate ceva din arta fotografiei, si sper sa ajung cat mai curand la nivelul la care imi doresc sa ajung.
      Te pup! Si ma bucur mult ca ti-a placut articolul!
      :*

      Delete
  6. Foarte folositor articolul. Si eu planuiesc ca in viitorul apropiat sa imi achizitionez un obictiv fix de 50 mm.

    http://fashionsofa.net

    ReplyDelete
  7. Foarte tare articolul, multumesc!

    ReplyDelete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts