How I Take and Edit My Instagram Pictures

21:49


Fotografiile de pe instagram au devenit pentru mine mai importante decat atunci cand am decshis contul si nu aveam habar ce face aplicatia de fapt. Acum, eu vad instagram ca un portofoliu personal unde imi pun fotografiile preferate sau fotografii pe care le-am realizat tocmai pentru a impartasi ceva anume cu ceilalti, lucruri care imi plac, si uneori cuvinte care sa ne motiveze si sa ne faca ziua mai buna. 
Unele dintre cele mai dese intrebari sunt legate de fotografii, atat cele de pe blog, cat si cele de pe instagram asa ca astazi va voi vorbi despre fotografii in sine, dar si despre cele mai utile programe de editare pe care le-am folosit sau le folosesc in prezent. 

1. HOW I TAKE THEM?


Fotografiile le fac fie cu telefonul, fie cu aparatul, depinde de situatie si de ce vreau sa fotografiez, sau unde sunt. Recunosc ca prefer DSLR-ul in detrimentul camerei telefonului oricand, doar ca nu tot timpul pot sa le realizez cu aparatul singura, sau nu il am la mine. Sfaturile mele pentru fotografii le gasiti in postarea anterioara despre fotografie pe care o veti gasi aici. Pentru fotografiile realizate cu telefonul meu am cateva regului simple: fundal deschis la culoare (patura, cearsaf, marmura, lemn - deschis la culoarea sau alb), lumina cat mai multa posibil si fac cel putin 5 fotografii (sau mai multe, de obicei mai multe) pentru a ma asigura ca sunt clare, le incadrez si diferit si uneori le fac de la o distanta mai mare ca sa poata instagram sa le decupeze fara sa imi strice mie viziunea (full size photo doar daca e 3:4)



2. HOW I EDIT?


Editarea pe telefon a devenit tot mai usor de facut avand atatea aplicatii de folosit. Eu am sa vorbesc putin de cele pe care le-am folosit si de cele pe care le folosesc si de ce.

VSCO - e cea mai populara aplicatie de editare, dar eu nu o mai folosesc. Desi mi se parea ok la inceput am sters-o pentru ca imi ocupa extrem de mult spatiu pe telefon dupa mai multe update-uri, dar nici nu i-am simtit lipsa dupa. E o aplicatie usor de folosit, are filtre chiar faine, care nu sunt exagerate si puteti edita si contrast, luminozitate, saturatie si sa taiati poza dupa bunul plac. Daca folositi filtre pe fotografii eu v-o recomand, dar eu nu mai folosesc filtre pe fotografiile mele, prefer imagini cat mai clare, luminoase. 

Snapseed - este aplicatia mea preferata. E super usor de folosit si imi permite sa fac exact ce as face in camera raw pe fotografiile mele de pe telefon si nu ii strica deloc claritatea. Imi pot edita luminozitatea, contrastul, saturatia, umbrele exact asa cum imi doresc doar facand swipe pe ecran. Pot sa fac cropping, sharpening chiar si healing, sincer nici nu imi doresc mai mult, iar filtrele din Snapseed imi plac destul de mult si sunt si ele ajustabile si nu sunt filtrele tipice pe care le gasesti in celelalte aplicatii. Va arat imediat diferenta pe care o poate face snapseed fotografiilor mele si de cele mai multe ori o folosesc exclusiv pe ea pentru editare. Mai am si Lightroom instalat, dar nu o folosesc prea des, mi se pare ca tot ceea ce pot face in ea, pot realiza si in snapseed. 

DSLR Remote e aplicatia pe care o folosesc cand nu imi gasesc telecomanda pentru aparat. Ma ajuta sa declansez de la distanta si e super utila, daca cumva cautati o aplicatie de genul asta, poate v-am raspuns la intrebare si nu mai trebuie sa cumparati o telecomanda. 

Preview este o aplicatie pentru a vizualiza content-ul pe care vreau sa il postez. In general imi aranjez imaginile in Preview pentru a vedea cum vor arata alaturate, si daca se potrivesc in intreaga mea galerie de pe instagram. Imi place sa fac acest lucru pentru ca vreau ca fotografiile sa arate bine impreuna, sa aiba tonalitati similare si astfel e ca si cum as crea un fel de tema a profilului. Cum nu aplic filtre pe fotografii, eu sunt atenta la tentele de culoare, la lumina din poze (galbena vs alba) si incerc sa le fac cat pot de similare. Nu mai sunt atat de stricta cu asta, dar ii acord totusi atentie.



3. INSTAGRAM THEME?


Cred ca in orice video despre instagram sau orice postare citita despre content-ul de pe instagram se vorbeste de o tema. Sincera sa fiu la un moment dat am inceput si eu sa am o mica obsesie ca toate fotografiile mele sa se potriveasca perfect, sa aiba un background  alb, sa fie luminoase... si apoi mi-am dat seama ca vreau sa postez cadre din natura, ca toamna trecuta era atat de frumos colorata, ca... vreau sa pot posta ce imi doresc. Asa ca nu sunt foarte stricta, dar am grija ca toate fotografiile sa fie frumos alaturate una cu cealalta, si da, in mare sunt realizate (flatlay-urile) pe marmura sau pe un fundal alb, iar restul fotografiilor incerc sa le alatur cat mai dargut posibile.

Eu nu cred in temele acelea pe care le gasim pe pinterest cu un filtru la intensitatea x, luminozitatea la y si contrastul la z. Fotografiile trebuie editate in functie de ce ne dorim sa avem la final si de conditiile in care au fost facute, asta daca va doriti sa aveti un fel de tematica a profiluilui. Totusi, sfatul meu este sa nu va bateti capul prea mult cu asta, ci sa postati exact ce va doriti si doar sa va axati pe fotografii clare, frumos incadrate si care sa reflecte preferintele voastre in materie de fotografie si nu sa incercati sa va incadrati intr-un tipar anume.

4. BEFORE & AFTER using Snapseed



E destul de clar ca e imposibil sa avem mereu lumina buna, iar cu telefonul e si mai greu decat cu aparatul, pe acela il mai pot seta astfel incat pozele sa iasa asa cum imi doresc, dar telefonului ce sa-i fac? Snapseed e aplicatia mea preferata si acesta e un exemplu de cum ma salveaza in momentele in care lumina de afara de gri si nu ma ajuta absolut deloc. Am reglat putin luminozitatea si contrastul si apoi am aplicat un Tonal Contrast peste, si gata, picture done. 


Voi cum va editati fotografiile de pe instagram?

You Might Also Like

6 comments

  1. ador instagramul.folosesc MIX pentru editare.

    ReplyDelete
  2. Voi incerca si eu Snapseed, chiar imi place mult cum ai transformat fotografia!
    Si eu incercasem la un moment dat sa am o tema, dar ma cam enerva sa stau sa ma gandesc prea mult ce poza sa pun next. Asa ca am renuntat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try it! O sa iti placa. Din punctul meu de vedere e cea mai buna aplicatie :D

      Delete
  3. Si eu folosesc Snapseed si mi se pare foarte usor si foarte bun in acelasi timp!
    Desi imi plac mult conturile cu poze ce au o tema, e destul de greu si enervant pentru mine sa ma chinui 10 minute sa postez o poza, sa o incadrez perfect cu tema, asa ca nu am o tema, insa incerc, pe cat posibil, sa folosesc un fundal deschis. Depinde si unde sunt - daca sunt acasa, am mai multe posibilitati, dar daca sunt la birou si primesc un colet cu produse de ex, e mai greu sa folosesc un fundal alb - poate doar coli! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E obositor sa mentii o tema, eu am incercat si trebuia mereu sa ma gandesc la cum sa corelez culorile, sa le editez sa fie in aceeasi tonalitate, si dupa vreo 5-6 poze deja nu-ti mai vine... ca parca ai vrea sa mai postezi si altceva...

      Delete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts