THE EYEBROW ESSENTIALS EDIT | HIGH END VS DRUGSTORE

18:47


Pentru mine sprancenele sunt cele care au o importanta majora in orice machiaj, in aspectul general al fetei, indiferent de tipul machiajului ales. Daca pana in anul intai de facultate nu le facusem absolut nimic, nici macar nu le pensam, unde sa mai existe si posibilitatea sa le umplu cu fard sau orice altceva, acum am o rutina bine stabilita de intretinere si de aranjare a lor pentru zi cu zi. Am ales toate produsele pe care le folosesc si imi plac  si am decis sa va vorbesc despre ele in comparatie, punand in balanta produsele high end, mass-market si care dintre ele sunt de fapt cele care mi se par esentiale si potrivite fiecarui tip de machiaj.


1. Creioane de sprancene


De ceva timp incoace folosesc mai mult creioane de sprancene decat pudre sau produse crema, iar motivul este rapiditatea si rezistenta. Am folosit tot felul de creioane, dar de ceva timp folosesc doua anume, care din punctul meu de vedere sunt si comparabile, ca performanta, dar cu o diferenta mare de pret.

1.1 Benefit Precisely My Brow Pencil

Benefit are o linie de produse de sprancene foarte bine pusa la punct. Iar in gama lor se gasesc  doua creioane de sprancene, iar pentru ca eu prefer creioanele foarte subtiri, acesta este si cel pe care voiam sa il incerc. Imi place mult textura si duritatea lui, nu este prea cremos, dar nici atat de tare incat sa zgarie pielea sau sa nu scrie. Este foarte usor de folosit, iar faptul ca are o perie de sprancene la unul dintre capete ii ofera un plus fantastic; nu stiam cat e de importanta pana cand nu am folosit-o prima data acum cativa ani si am observat cat de mult ajuta in obtinerea unui aspect mai natural. Creionul este rezistent, nu se intinde si nu dispare pe parcursul zilei. Varful foarte precis ajuta in aplicare, puteti realiza si mici linite care se aseamana cu firele de par. 

Produsele de la Benefit vin in 6 nuante, eu am nuanta 3 in toate produsele lor, si mi se potriveste ok datorita nuantei parului (chiar daca a trecut de la blond, la blond inchis/saten deschis), dar as prefera sa fie putin mai rece, probabil nuanta 4 mi s-ar potrivi mai bine culorii naturale a parului.


1.2 Maybelline Brow Satin

De cand l-am incercat am fost foarte incantata de nuanta, textura si de modul in care se aplica si rezista intreaga zi. Eu folosesc nuanta Dark Brown, o nuanta de maro rece care mie mi se potriveste perfect. Produsul are 2 capete, unul dintre ele fiind creionul propriu zis, iar la celalalt capat avem o pudra de umplere a sprancenelor. Eu folosesc si pudra aceea uneori, insa aplicatorul ei nu este tocmai cel mai fericit, nu ofera mai deloc precizie, dar eu folosesc o pensula de sprancene pentru a o folosi. Pudra este foarte fina, indeajuns de pigmentata si nuanta este de un maro rece, in cazul meu. 

Eu as fi preferat sa fie in locul pudrei o perie pentru sprancene ca in cazul creionului de la Benefit. Desi exista o varianta de creion de sprancene de la Maybelline, Micro Brow, care are peria la celalalt capat a creionului, mie formula mi se pare usor diferita, nuantele sunt si ele usor diferite, in cazul acela Deep Brown fiind o nuanta mai calda, si de asemenea cred ca este si mai putin produs in el pentru ca eu l-am terminat foarte repede.



Dintre cele doua produse, Brow Satin a fost deja recumparat de vreo 3 ori si este probabil creionul meu preferat, iar pretul este foarte prietenos. 

2. Benefit Ka-Brow & NYX Eyebrow Gel 


Singurul produs crema pe care il mai am pentru sprancene, Ka-Brow, iar motivul este unul simplu, acestea nu sunt tocmai preferatele mele in general. Ceea ce apreciez eu cel mai mult la acest produs si la cele care ii sunt similare este rezistenta; practic e imposibil de dat jos pana nu folosim un demachiant bun, ceea ce pentru vara il face produsul perfect, si atunci l-am si folosit cel mai mult. Este usor de lucrat cu el, este destul de pigmentat, si cum spuneam si anterior, este foarte rezistent. Produsul vine cu propria pensula in capac, iar pensula este una chiar foarte buna, este micuta, subtire, taiata in unghi si foarte precisa; este potrivita pentru a desena firicelele de care avem nevoie in sprancene, si pentru acest aspect, produsele crema sunt cele mai potrivite. 

Pentru a mentiona si o varianta mai accesibila, dar eu nu mai am produsul pe care il foloseam atunci, este NYX Eybrow Gel, este tot un produs cremos, foarte pigmentat si asemanator in concept cu Aqua Brow de la Make Up For Ever, venind intr-un ambalaj de tip tub. Acela este probabil cel mai rezistent produs de sprancene pe care l-am incercat, este waterproof si nu se indeparteaza decat cu demachiant bifazic sau ceva pe baza de ulei (daca il aplicam pe mana si il lasam sa se usuce nu se clintea de acolo nici cu sapun). Singurul minus este ambalajul, produsul tinde sa se intareasca in tub, chiar daca este inchis bine, iar fiind in acel ambalaj devine destul de greu de folosit. Sfatul meu este ca daca folositi acel produs, sa il folositi exclusiv.



3. Geluri/Mascara pentru sprancene

3.1 Benefit Ready, Set, Brow!


L-am descoperit atunci cand am cumparat un set pentru sprancene de la Benefit, venind la mine intr-o miniatura. L-am ignorat putin la inceput (ce-o fi fost in capul meu?) pentru ca eu eram obisnuita sa folosesc gel colorat, mai ales in partea din fata a sprancenelor, dar de cateva luni incoace il folosesc zilnic si sunt foarte multumita de el. Imi place mult aplicatorul, piaptana frumos sprancenele si distribuie produlul uniform si nu in exces. Gelul este transparent, este subtire si fixeaza foarte bine sprancenele, fiind si el aproape waterproof. Ce m-a facut sa vreau sa il folosesc zilnic este faptul ca prin aplicarea lui obtin un aspect mai natural al sprancenelor, pentru ca evidentiaza toate firele de par si pentru ca le pot aranja asa cum imi doresc  si asa si raman.




3.2 L'Oreal Brow Artist Plumper


Eu am tot vorbit de el si il laud peste tot pe unde apuc pentru ca mie imi place tare de tot. Eu am varianta colorata, in nuanta Dark Brown, din nou, spre bucuria mea, o nuanta de maro rece. Are o pensula asemanatoare uneia de mascara, dar ceva mai mica. Imi place mult nuanta, dar formula este foarte faina, imbraca firicelele de par si le scoate in evidenta si este waterproof; nu se clinteste toata ziua, si il pot folosi atat impreuna cu alte produse, cat si singur cand vreau un aspect foarte natural, dar vreau sa definesc putin mai mult sprancenele.



3.3 Maybelline Brow Precise 


Acesta este produsul care mi-a placut cel mai putin din cele din aceasta categorie (pe care le mai am, au mai fost altele in trecut, nu-mi mai amintesc), iar asta nu pentru ca produsul nu este bun, ci mai mult din cauza aplicatorului. Culoarea, Dark Brown din nou,  imi place mult, fiind din nou un maro rece, si tin sa specific asta pentru ca, de cele mai multe ori, produsele drugstore au nuante ceva mai calde spre rosiatice, si nu arata atat de bine. Aplicatorul mie mi-a dat ceva batai de cap, mi se pare ceva mai "dezordonat" in aplicarea produsului si eu reuseam mereu sa ma murdaresc pe sub spranceana si trebuia apoi sa corectez, dar formula imi place, iar acesta contine si fibre care ofera si volum sprancenelor. Cu un alt aplicator cred ca m-as intelege mai bine, dar produsul e fain si cu putina indemanarea pot obtine sprancene bine definite si doar cu el, si fara alte produse.


3.4 Benefit Gimme Brow


Acesta este produsul datorita caruia le-am si gasit pe cele doua mentionate mai sus, pentru ca voiam sa imi gasesc o varianta accesibila de produs care sa faca ceva similar, chiar daca nu il incercasem. Totusi, dupa ce am gasit miniatura in Sephora, am vrut neaparat sa vad cum este si acesta si l-am luat in nuanta 3. Imi place mult aplicatorul, fiind foarte mic si precis, sansele de greseli sunt foarte mici, iar peria nu se incarca de prea mult produs. Poate oferi un aspect foarte natural sprancenelor si le ofera volum. Sincera sa fiu mi se pare ca face o treaba la fel de buna ca si Brow Artist Plumper, si datorita pretului, probabil l-as achizitiona (nu ca nu l-as fi recumparat deja de 2 ori) pe cel de la L'Oreal, insa asta nu il face sa fie cu nimic mai prejos, ba chiar pot spune ca sunt anumite plus-uri aduse de peria mica si precisa si de textura produsului, care nu e foarte lichida si permite o aplicare fara sanse de a raspandi produs unde nu ne dorim.




4. Iluminare  - Benefit High Brow 


Din cand in cand imi place sa iluminez putin zona de sub sprancene, sau sa corectez forma, iar pentru asta folosses fie High Brow, fie un corector cremos, Catrice Camouflage Cream. High Brow are o nuanta usor mai rozalie, este destul de opac si de cremos si se intinde foarte bine.



Nu am mentionat nici un produs pudra pentru ca nu mai am nici un kit de sprancene de acest fel. Daca vreau sa le conturez cu pudra fie folosesc un fard maro (am unul de la Melkior pe care doar la asta il pot folosi) sau folosesc pudra din capacelul creionului de la Maybelline.

Eu recomand toate produsele mentionate mai sus, iar eu folosesc unul, sau o combinatie a lor in functie de felul in care vreau sa arate sprancenele mele, in functie de  machiajul abordat si daca fac sau nu fotografii (acolo recomand fie un produs cremos, fie o pudra, mi se pare ca arata ceva mai bine in poze si nu reflecta).

Care sunt produsele voastre preferate? Ati incercat unul din cele mentionate de mine?

You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts