BOOKS AND MOVIES #1 | ME TIME & COFFEE TALK

15:28


Voiam de ceva timp sa incep sa vorbesc si despre altceva decat machiaj si skincare, pentru ca sunt si alte lucruri care imi fac placere, printre care sunt si cartile, si uneori si cate un film bun, bineinteles, asta atat cat reusesc sa introduc in programul meu. 

Sunt in general atrasa de beletristica, imi plac povestile, sa le zic asa,  si imi place sa creez un film al sirului de evenimente in mintea mea atunci cand citesc. Anul trecut, insa, am vrut sa incep sa citesc si alte tipuri de carti, non-fictiune, psihologie, sa ma axez pe anumite lucruri care ma intereseaza. Nu pot sa spun insa ca imi place sa citesc genul acesta de carti mai mult decat imi place sa citesc beletristica, ba chiar mi se pare ca le citesc mai lent, sau, daca nu sunt scrise destul de bine si captivant, imi pierd extrem de repede interesul. 

Una din cartile care mi-a placut si care m-a ajutat cu adevarat a fost The Things That You Can See Only When You Slow Down de Haemin Sunim. E o carte pe care am cumparat-o din simplul fapt ca m-a atras titlul si eram tare curioasa de abordare. N-am fost dezamagita, ba chiar mi-a placut foarte mult modul in care este scrisa si structurata. Fiecare capitol este axat pe o anumita tema, iar la inceput are un scurt eseu, majortiar fiind experiente ale scriitorului, iar apoi o selectie de mai multe idei, citate scurte. Practic, cartea iti pune usor mintea in miscare si pentru mine a facut sa analizez mult mai bine lucrurile care s-au petrecut in viata mea la momentul respectiv, si cred ca nici nu ar fi fost vreun moment mai bun in care sa o citesc decat atunci. Toate ideile din carte se potrivesc extraordinar de bine cu modul meu de gandire, cu perceptia pe care o am eu asupra relatiilor intre oameni, si pot sa spun ca este un memento al unor lucruri de care pur si simplu uitam pentru ca suntem absorbiti de cu totul altceva. Cartea pune in balanta trairile pe care le avem si felul in care ne manifestam. Nu vreau sa spun prea multe din interiorul ei, dar este o recomandare din partea mea, mai ales daca sunteti interesati de mindfulness. 

Sa va povestesc putin si despre Lectii de Magie de Elizabeth Gilbert, desi a trecut ceva timp de cand am terminat-o de citit, dar nu mi-am exprimat nicaieri gandurile despre ea. Mi se pare o lectura destul de usurica si scrica intr-un mod simpatic, dar cred ca eu am avut asteptari mult prea mari de la ea. Laudele primite in online despre cartea ce urma sa abordeze subiectul creativitatii, un lucru care pentru mine era captivant, a facut ca eu sa ma astept la ceva la care aceasta carte, pentru mine, varsta si experientele creative avute deja sa nu se poata ridica destul de sus. Cred ca e o carte buna pentru adolescenti, as spune, pentru ca ei sunt in continua formare in perioada aceea, dar si pentru cei care pur si simplu si-au inhibat creativitatea din anumite motive, fie ca au fost nevoiti/obligati. Cartea ofera cateva idei destul de faine, nu pot sa spun ca nu, dar mie nu mi-a devenit una din preferate. Cred ca daca esti deja un om foarte creativ si faci ceva care sa iti hraneasca creativitatea zilnic, nu vei rezona prea mult cu mesajul cartii, pentru ca va fi practic o oglindire a ceea ce tu faci sau ai facut deja si nu iti aduce nimic nou. 

Acum am vreo 3 carti incepute, si stiu ca nu e tocmai o idee buna sa fac asta, dar entuziasmul fata de ele m-a facut sa vreau neaparat sa le incep. Totusi, vreau sa vorbesc si de ultimele filme pe care le-am vazut la cinema. 3 avanpremiere la Cinema City, IMAX in format 3D. Experienta din sala ma face sa fiu mult mai concentrata pe film si sa intru in atmosfera.



Black Panther a fost primul dintre ele si cel care mi-a si deschis din nou apetitul pentru filme. Mi-a placut mult de tot povestea si filmul a fost chiar entertaining si pot sa spun ca mi-as si depasit asteptarile, iar toate influentele high tech din film nu au facut decat sa imi gadile putin si afinitatea pentru SF. Recomand daca va plac filmele din serie si daca il mai prindeti inca la cinema. 

Referinte la Tomb Rider nu cred ca am altceva decat vechile filme cu Lara Croft, pe care nu le-am vazut in totalitate oricum (recunosc, nu ma uit foarte des la filme, nici la foarte multe, si sunt o gramada la care le-am vazut doar prima, a doua jumatate, sau de ce nu, doar mijlocul... ), dar trailerul mi-a atras atentia imediat. Filmul a fost destul de antrenant si bine realizat, si mi-a placut si interpretarea actritei principale. 

Ready Player One a fost o algere spontana luata dupa primele secunde ale trailer-ului. Mi-a placut foarte mult filmul, povestea si modul in care a fost realizat. Chiar daca pentru mine nu au fost evidente toate referintele din film, ma refer mai ales la cele legate de jocuri video, tot am fost captivata pur si simplu de poveste si de celelalte referinte evidente catre alte filme sau jocuri. Oasis este practic o lume ideala inauntrul unui VR, si toata actiunea care se petrece pentru a castiga jocul propus de creator, dar si intriga sunt bine gandite pentru a te mentine atent si sa simpatizezi imediat personajele. 

Ma opresc momentan aici, dar vreau sa stiu daca vreti sa mai vorbesc despre cartile pe care le citesc, sa fac mini review-uri pentru ele, dar si daca aveti recomandari pentru mine. 

You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts