Minimal Makeup Essentials

13:48


Saptamana ce tocmai s-a incheiat a fost una din cele mai stresante si obositoare "saptamani 14" din cei trei ani de facultate prin care am trecut, am avut prioiecte, teste, alte proiecte, si da inca alte proiecte de facut. Stresul erorilor din cod, motorasele stricate, lipsa de somn si inca alte motiva pentru care un student se poate stresa in ultima lui saptamana inaine de sesiune nu au facut decat sa ma faca sa nu mai am cheful necesar sa ma mai perocupe machiajul meu, iar singura mea dorinta a fost, da, sa dorm. Astazi am sa a povestesc putin de machiajul de sambata trecuta, si care in afara de produsul pentru ten a fost acelasi in fiecare zi, cu mici,mici varatii. (Si da, de sambata am tot vrut sa postez si eu pe blog...)
____________________________________

The week that just ended was one of the most stressful and tiring "week 14"' in my entire 3 years of college life, I had projects to do, tests to take, some more projects, and yes even more projects. The stress brought by the errors in my code, the tiny broken engines, the lack of sleep and a few more reasons made me care less about the makeup that I wear, and my only wish was indeed to sleep. Today I will show you last Saturday's makeup, which except for the base products was the same every single day. (Yes, I wanted to post since last Saturday but I didn't have time to breathe...)




Incep prin rutina de ingrijire zilnica, simpla, scurta, crema de fata si crema de ochi, dupa ce tenul a fost curatat in prealabil, cele pe care le folosesc sun Naobay si Bottega di LungaVita, alaturi de gelul de curatare de la Avene. Apoi intra in ecuatie cateva elemente simple. Primul pas este aplicarea unui BB Cream sau fond de ten foarte usor, atunci am  folost Beyond The Solution de la Lioele, in restul zilelor L'oreal Accord Parfait sau Astor Perfect stay (review aici). BB Cream-ul este unul din cele mai bune incercate de mine pana acum, iar motivul pentru care am varianta mini este ca eram nesigura de nuanta si nu voiam sa o iau si sa nu fie ok, dar voiam tare mult sa o incerc, iar ideea asta de a putea lua un produs mini pentru a-l testa mi se pare foarte buna. Are o textura usoara, cremoasa si se aplica foarte usor si uniform pe ten. Acopera destul de bine imperfectiunile si de asemenea ma ajuta sa par ceva mai fresh si odihnita(totally needed). Arata foarte natural pe ten, de parca nu ar fi nimic. Rezistenta este destul de buna, e adevarat ca eu avand ten gras am nevoie de o pudra alaturi de ea. O consider ideala si cu mult superioara ca si acoperire si rezistenta CC Cream-urilor si BB Cream-urilor pe care le gasim in magazinele noastre, in aria de mass market.(review-ul lor il gasiti aici)

_____________________________________

So I start with my skincare routine, face cream and eye cream after my skin was previously cleansed with my Avene Cleansing Gel, the ones used are the Naobay one (review here)  and the Bottega di LungaVita eye cream. The equation is simple, we have a few more products. The first step is applying a BB cream or a lightweight foundation, I used the Lioele Beyond the Solution BB Cream, and on the other days it was either the L'Oreal True Match or the Astor Perfect stay (review here). The BB Cream is one of the best ones that I have tried  and the reason that I have the mini one is that when I bought it I was unsure about the shade, but it's perfect for me and I love the fact that I can buy these minis to try the product before the big purchase. It covers up really well and it helps me look a bit more fresh and rested (totally needed). It looks so natural on the skin. The lasting power is decent, I do need a powder as I have oily skin. I think it's ideal and was superior to the ones that we have in our drugstore area. 



Si ca tot vorbeam de pudra, cea pe care o folosesc este cea de la Alverde, in Translucent. E pudra mea preferata, e naturala, nu contine ingrediente nocive, iar aspectul sau pe ten e minunat. E a doua pe care o folosesc si cu siguranta o voi recumpara. E ideala si pentru tenul sensibil.
_______________________________

As I mentioned the powder, the one that I use is the Alverde Loose Powder in Translucent. It's my favourite one and this is the second one that I have. It's natural, no harsh chemicals, no nasty ingredients ad it is ideal for sensitive skin too.


Sprancenele sunt un must pentru ca incadreaza frumos fata si pun in evidenta ochii, dar, totusi, e bine sa pastram un aspect natural. Eu am folosit creionul de la Rimmel, nu e chiar preferatul meu, datorita nuantei,  e ceva mai clada, dar textura sa e foarte buna si imi place ca e mult mai rapid decat alte produse.  Il aplic foarte usor in zonele necesare si apoi il estompez cu o pensula pentru a arata cat mai natural.
_________________________________

Brows are a must because they frame the face nicely and also put an accent on your eyes. It's okay to keep it natural though. I used the Rimmel Brow Pencil, it's not my fave just because of the colours, it's a bit warm, but I like the texture and the way it glides. I apply a bit and blend it out with a brush for a natural finish.


Ochii ii pun in evidenta cu putina mascara si atat. Am folosit Miss Manga de la L'Oreal. Nu e o mascara pe care o recomand, sincera sa fiu. Mie nu imi ofera volumul si alungirea pe care le prefer si trebuie sa folosesc multe straturi pentru a fi cat de cat multumita, dar eu sunt foarte pretentioasa cand vine vorba de mascara, foarte pretentioasa.

De buzele mele am grija cu un balsam de buze cu unt de shea. E foarte hidratant, si are o textura cremoasa, mai degraba asemenea unei lotiuni. Miroase foarte dragut si e ideal pentru a ameliora buzele crapate.

___________________________________

My eyes are enhanced with some mascara and that's it for them. I used this L'oreal Miss Manga, not my favourite and I don't recommend it. The length and volume that I get are not satisfying, but I am also very picky when it comes to mascaras.

My lips are taken care of with the Alverde lip balm with shea butter. It's very hydrating and it has a creamy, lotion like texture. It smells really nice and it is perfect for chapped lips.


Pensulele mele preferate pentru machiajul realizat sunt Buffing Brush de la Ecotools si Duo Fiber Powder Brush de la Real Techniques. Pensula de buffing e geniala, e printre preferatele mele, iar cea pentru pudra e ideala pentru a evita aplicarea de prea mult produs.

________________________________

The brushes that I use are the Buffing brush from Ecotools and the Real Techniques Duo fiber Powder Brush that I absolutely love!




Voi ce folosit pentru machiaj in zilele in care ati pefera sa nu va rdicati din pat, dar totusi trebuie sa o faceti?

KISSES,
ANDREEA

You Might Also Like

5 comments

  1. Machiajul meu minimalist e cu puțin mai multe produse. :D Rujul clar nu lipsește și nici protecția solară.
    Eu cu crema BB Lioele nu m-am înțeles deloc. Oricum l-aș fi aplicat și peste orice bază, nu-mi plăcea cum arăta pe tenul meu, iar diferența de culoare se observa la o privire mai atentă. Noi două cred că suntem pe dos la cremele astea colorate. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, e posibil, si celelate arata ok peten, dar nu acopera nimic... absolut nimic, iar eu am si cearcane si uneori si imperfectiuni. Rujul la mine a fost mereu doar optional, si recunosc ca trece si o luna si eu nu port ruj :))) abia daca imi aduc aminte de gloss

      Kisses

      Delete
  2. Ce articol util! Te pup! <3

    Julia | juliahasch.com

    ReplyDelete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts