THE ULTIMATE HAIR CARE ROUTINE | Blonde or Damaged Hair

21:48



De ceva timp incoace culoarea parului meu a luat o intorsatura diferita. Suvitele mele blonde au devenit din ce in ce mai dese si m-am mai decolorat putin, asa ca acum sunt mai degraba blonda. Eu am facut totul acasa, cu ajutorul mamei. Totul a fost realizat acasa, pot sa spun ca eu nu am mai trecut pe la salon... de nici nu-mi aduc aminte cand, tocmai de aceea trebuie sa am si mai mare grija de parul meu. 

Pe principiul "once you go blonde, you want even more blonde" am trecut prin un numar prea mare de decolorari ca sa il pot retine si prin numeroase incercari de remediere a culorii pentru a ajunge la culoarea dorita. Astazi vreau sa va spun cum am eu grija de parul meu pentru a-l mentine intr-o stare buna, pentru a-i reda sanatatea si pentru a-l avea stralucitor si frumos, si de asemenea cum pastrez culoarea pe care am reusit intr-un final sa o obtin. 

Rutina mea de ingrijire a parului contine produse numeroase, as spune, insa fiecare dintre ele are rolul lui si am sa va explic pe rand la fiecare de ce l-am ales.


1. Sampon si balsam

Cand vine vorba de sampon sunt destul de pretentioasa, si nu doar eu, ci si scaplul meu. Momentan folosesm samponul pentru volum de la Wella din gama Enrich. E destul de bun, parul are volum, il curata bine si nu imi irita scalpul. Am observat diferenta pe care o face acest sampon cand trebuia sa ma spal cu altceva in weekend-uri cand nu il aveam cu mine si parul meu pur si simplu nu se aseza la fel de bine. 

Balsamul pe care il folosesc este Aussie 3 minute mircale.  Cand am primit remarca "parul tau e mai frumos de cand il folosesti" mi-am dat seama ca nu doar eu observ diferenta, ci si cei din jurul meu. Pur si simplu, in 3 minute, imi face parul sa fie incredibil de fin, moale, sa se aseze perfect si il descurca in totalitate. Il iubesc si deja l-am recumparat si cu siguranta va fi prezent in rutina mea de ingrijire a parului mult timp de acum incolo.





2. Keep it blonde, not yellow!

Okay, cred ca stiti ca blondul nu se intretine singur. Tnedinta de a o lua pe caile galbene sau portocalii isi face simtita prezenta imediat ca incepi sa uiti ca trebuie sa ai grija de culoare destul de des pentru a o mentine. Pentru a mentine culoarea sunt cateva produse pe care le folosesc si despre care vreau sa va vorbesc. 

Incep cu samponul pentru reflexii argintii de la Kallos. Acesta este un sampon mov menit sa  ajute la a indeprata tonurile galbui are parului si a lasa  o nunata argintie in urma. Totusi, trebuie sa aveti grija daca aveti blond platinat sau suvite platinate pentru ca tinde sa pateze parul si sa ramana si suvite mov. Mentionez ca eu lasam samponul sa actioneze intre 5 si 10 minute. 

Un alt produs pe care il foloseam este masca de la Swiss O Par (se gaseste in dm) si este o masca mov care ajuta la mentinerea unei nuante frumoase de blond. Nu are acelasi efect puternic ca si samponul de la Kallos, dar aceasta nu va pata parul in nici un caz, si trebuie lasata ceva mai mult pe par. 

Cele mai noi achizitii sunt (surpriza, not) de la Wella. De curand am achizitionat samponul si balsamul din gama Color Recharge, Cool Blonde. Voiam sa incerc si altceva care sa imi ofere efectul de care am nevoie, sa imi pastreze luminozitatea culorii si de asemenea sa nu imi mai lase urme de lavanda prin par (erau dragute initial, but I got bored). Dupa ce le-am incercat, folosindu-le impreuna, am observat ca au chiar efectul pe care mi-l doresc si parul arata foarte bine.

Tot de la Kallos vreau sa mentionez mixtonul argintiu, pe care l-am acizitionat pentru a-mi corecta culoarea parului la ultima decolorare. Acesta se aplica pe par asemeni unei vopsele si ofera o nuanta argintie parului blond si o stralucire aparte. Eu il ador!


3. Masca si tratament


Desi unele masti le-am terminat deja  vreau sa va vorbesc despre ele si sa le fac un mini review aici pentru ca merita sa fie incercate. 

Goldwell Blondes & Highlights este gama din care apartine si masca mea. Am cumparat-o chiar la scurt timp dupa ce am devenit (mai) blonda pentru ca eram in cautarea unui produs special pentru parul meu. Sunt si am fost multumita de ea din prima clipa. Trebuie tinuta un minut pe par si lasa parul fin moale, iar in timp se observa o reparare a parului.

Masca Enrich pentru par fin de la Wella este de asemenea foarte buna si as putea spune comparabila cu cea de la Goldwell, eu nu sesizez diferenta cand le folosesc, iar aceasta e si mai prietenoasa ca pret. 

Masca de la Syoss am achizitionat-o pentru a o avea cand vin acasa, la ai mei, sa nu mai car o gramada de produse dupa mine, si am constatat ca este foarte buna. Isi face treaba excelent si se tine bine pe pozitii alaturi de celelalte doua.

4. Leave-in  balm si ulei

Pe langa uleiul de cocos care este subinteles ca fiind preferatul meu pentru ingrijirea parului, vreau sa mai mentionez unul. 

Wella Oil Reflections ofera o stralucire fantastica si un aspect atat de sanatos parului. Poate fi folosit atat pe parul ud cat si pe parul uscat pentru a-i da aspectul acela glossy. Imi place sa il aplic fie pe parul drept, fie pe bucle, si de fiecare data cand il aplic zambesc datorita efectului sau. 

Tot de la Wella este si balsamul leave-in pe care il folosesc, din gama Enrich. Cred ca e prima data in viata mea cand am atat de multe produse care sa fie din aceeasi gama, dar functioneaza atat de bine impreuna. Acest balsam ofera un plus de hidratare parului si il lasa mai matasos. 



5. Tools? Heat?

Nu folosesc ondulatorul decat la shooting sau la evenimente speciale, nu il usuc, decat daca e nevoie... Iar mai nou am inceput sa folosesc Tangle Teezer si e chiar simpatic. Mi se pare ca imi descurca mult mai usor parul fara sa il rupa.

Care sunt produsele voastre preferate?

You Might Also Like

10 comments

  1. omg ce par frumos ai <3 im in love :D si eu am in vedere uleiul de la wella, dar am amanat sa il iau. dar nu mai aman mult. si restul produselor sunt bune ;) pups

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, draga mea! Eu m-am indragostit de uleiul de la Wella... l-as folosi toata ziua :))

      Delete
  2. Toate produsele sunt minunate!! Parul tau e minunat❤️
    Hugs and kisses!!

    ReplyDelete
  3. tangle teeker e si preferata mea
    acum am cumparat ceva asemanator ca design dar de la alta firma, tot de pe Aoro , dar e total doferita/ Agreseaza prea mult scalpul, asa ca la prima ocazie tot Teezer comand

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, atunci e bine ca am luat tangle teezer, chiar eram curioasa daca e vreo diferenta intre el si celalelte de vor sa ii semene.
      Kisses

      Delete
  4. Fetele de pe long hair community se dau cu ulei de cocos inainte de decolorare (aplica decolorantul peste ulei) si cica lasa parul la fel de sanatos cum era inainte de decolorat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am mai auzit de asta pana acum, dar parca nu m-as risca sa pun decolorant peste ulei... cel putin nu stiu care ar fi reactia chimica care s-ar produce acolo. Dar m-ai facut curioasa, am sa caut ceva detalii despre asta.

      Delete
    2. Am incercat ieri cu vopsea (eu ma vopsesc roscat), dar doar pe varfuri si lungimi, de teama ca nu va prinde vopseaua. A prins frumos si uniform. Doar ca nu-mi dau seama daca intr-adevar il pastreaza sanatos, pentru ca al meu deja e cam prajit. De reactionat nu reactioneaza, pentru ca uleiul de cocos nu are nimic metalic in el; e doar echivalentul vopsirii/decolorarii pe un par foarte murdar ;)) Un alt trick pe care il folosesc e clatirea cu otet atunci cand dau jos vopseaua (varianta ieftina la Joico Cuticle Sealer), dar asta nu stiu daca are efect la decolorat.

      Delete
  5. Samponul de la Kallos mi se pare ca usuca foarte tare parul. Eu mi-am achizitionat tot din DM samponul mov de la Balea si ala e chiar super. Nu usuca asa tare parul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In momentul de fata cel de la Wella este pe primul loc, dar l-am mentionat si pe cel de la Kallos pt ca l-am folosit mult timp. L-am luat pe cel de la Balea dar nu mi s-a parut ca are vreun efect de corectare al culorii... Iar mie cel de la Kallos nu mi se pare ca usuca parul, dar e posibil sa fie asa si din cauza mastilor folosite, care sunt foarte hidratante.

      Delete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts