JULY BULLET JOURNAL SETUP | 2018

21:42


Bullet journal-ul a intrat in viata mea anul trecut si l-am tot folosit, apoi l-am mai lasat, si iar am inceput sa il folosesc. Ideea e ca, acest tip de organizare poate fi foarte util, dar la fel de bine poate sa te si incurce daca il complici prea mult cu tot felul de spread-uri pe care ajungi sa nu le folosesti. 



Habit trackers sunt unele din cele la care eu am renuntat usor, usor, pentru ca mi-am dat seama ca eram prea haotica sa reusesc sa le completez la timp, iar completarea lor la cateva zile deja le cam scadea utilitatea. Totusi, cred ca am sa imi mai fac unele saptamanale, dar daca voi face asta sau  nu, cred ca veti afla luna urmatoare, pentru ca ma gandeam sa va arat si cum am folosit eu agenda in urmatoarea postare de setup. 

Ce este relevant pentru mine este sa am un loc unde imi pot organiza luna si va vad si ziua, chiar daca am calendarul pe telefon, atunci cand vreau sa planific ceva, prefer sa am un loc unde sa vad toata luna si sa pot nota pe ea, sau sa am urmatoarele cateva luni in fata mea si sa le vad in ansamblu. In luna iulie am decis sa am un calendar sub forma unui tabel si lista de overview pentru a nota diverse evenimente sau lucruri pe care trebuie sa nu le uit. Practic, se vor completa reciproc. 

De asemenea, mie imi place sa aduc si putina culoare paginilor agendei, asa ca ma folosesc de markerele de la tombow pentru a da culoare. Mie imi plac acestea pentru ca au nuante mai speciale, mai ales cele pastelate, care se potrivesc cu estetica ce ma bucura pe mine. Pentru agenda mea eu mi-am si ales o tema, ca un fel de provocare pentru mine, spatiul, asa ca toata agenda e plina de planete si stele.



Urmatorul pas este un loc de planificare a postarilor pentru blog sau diverse seturi de fotografii pe care trebuie sa le mai fac, sau pur si simplu idei pentru zona de social media si blog. Eu am o pagina pregatita pentru asta, cu doua coloane pe care sa ma pot organiza. Cand lucram la disertatie foloseam o pagina de genul acesta pentru a determina ce mai am de facut la documentatie, sau pentru aplicatie, asa ca practic, poti avea pregatit ceva pentru orice ai de facut. 

Un alt lucru important este sa imi monitorizez cheltuielile si cred ca e cel mai eficient sa fie notate toate undeva. Pentru mine nu merge varianta de a imi monitoriza tranzactiile din cont, pentru ca vreau sa stiu exact pe ce am dat banii, mai ales ca in ultimul timp am tot cumparat online tot felul de lucrusoare. Pentru asta eu fac un tabel simplu in care imi notez ce am cumparat si cat am platit, dar pana acum nu am facut asta si pentru mancare, pentru ca eu altceva voiam sa monitorizez de fapt. 




Desi in mod normal as fi avut un spread  saptamanal, mi-am dat seama ca irosesc o gramada de pagini din agenda pentru ca nu le foloseam, asa ca pentru luna iulie am decis sa le creez pe parcurs si sa imi pregatesc lista cu lucruri de facut in fiecare zi cand am nevoie. Daca va functiona sau nu, am sa va povestesc in urmatoare postare de acest tip.

Practic, organizarea aleasa de mine este simpla si am decis sa adaug doar lucrurile de care chiar am nevoie, pentru ca nu vreau sa irosesc pur simplu spatiul din agenda sau sa nu o mai folosesc deloc pentru ca nu mi se potriveste.  Scopul unui bullet journal este de a fi in primul rand util,iar partea de decorare este cu totul aparte. 

Sunt curioasa daca folositi si voi acest sistem de organizare sau daca nu, care este modelul de agenda pe care il preferati? Folositi aplicatii pentru organizarea timpului?

You Might Also Like

2 comments

  1. Ce dragut arata! Imi place ca e mai simplut. Arata bine!
    Eu folosesc o agenda clasica, in care am cateva mesaje dragutele. Imi pun wishytapes (nu stiu daca e corect), folosesc pixuri colorate si markere. Imi place sa fac asta si abia astept sa incep o agenda noua. Cred ca din noiembrie :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu irosesc multe pagini in agendele prestabilite, pentru ca nu completez activ in fiecare zi, asa ca prefer sa imi fac eu sistemul asa cum imi place mie.

      Delete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts