Bauturi de vara energizante | Un alt mod de administrare al Polenului Crud

20:07


Va spuneam curand de Polenul Crud de la Apiland, si desi e ok consumat cu fructe, voiam totusi o metoda in care sa nu dau de bobitele respective mai deloc, nu imi place textura si senzatia de uscaciune. Azi dimineata, dupa o noapte in care abia daca am dormit simteam nevoia de energie. Incerc sa nu mai beau cafea... Asa ca m-am gandit sa imi fac o bautura usoara in care sa adaug si polen, doar e energizant.

O jumatate de lamaie stoarsa, doua lingurite de zahar nerafinat/miere/ ce doriti pentru a indulci, 2 lingurite de polen si 250 ml apa, recunosc mergea mai multa apa. Polenul trebuie lasat sa se dizolve cam 20 de minute. Sincera sa fiu cand a luat prima gura m-am strambat putin, iar colega mea de camera nu s-a abtinut sa nu rada putin de expresia fetei mele si sunetele specifice. Am decis ca trebuie sa imi beau bautura, iar dupa cateva guri incepea sa imi placa. Mi-am baut toata cana, de aceea nu am fotografii dragute, ca n-am pahare simpatice la camin, si am plecat spre birou. Efectul energizant se resimte. Desi nu bausem cafea nu eram atat de adormita pe cum m-as fi asteptat, ba chiar ma simteam parca din ce in ce mai bine, desi ultima data cand ma vazusem in oglinda inainte sa plec era o imagine a unei fete "fara vlaga".

Bineinteles dupa succesul limonadei cu polen de dimineata m-am gandit si la alte metode de a-l incorpora in diverse bauturi (e mult mai simplu de consumat asa, mai ales daca celelalte componente au un gust mai puternic si eventual dulceag pentru a-i acoperi gustul). O alta varianta ar fi bineinteles un smoothie, banane, nectarine, piersici, caise, orice fructe de sezon va plac, le aruncati in blender, puneti niste apa, o lingura de polen si niste seminte de chia si astfel obtineti un smoothie nu doar delicios, dar si energizant care va va asigura doza zilnica de vitamine, aminoacizi si probiotice.

Iar o a treia metoda nu e chiar o bautura, desi ar putea fi lejer transformata intr-un shake deicios. Ma refer aici la o budinca vegana de ciocolata pentru care aveti nevoie de : banane, pudra de cacao (eu o folosesc pe cea de la Solaris) si o lingurita de polen. Amestecati totul intr-un bleneder sau passati-le si gata, aveti cea mai buna si sanatoasa optiune de desert.Pentru a traansforma totul intr-o bautura de vara adaugati lapte de alune sau de migdale. 

Cum vi se par ideile mele? Care sunt bauturile voastre pereferate? Si mai ales, folositi polenul crud?
Astept impresiile voastre in comentarii!

KISSES,
ANDREEA

You Might Also Like

4 comments

  1. Foarte bune ideile tale :) Nu am folosit polen crud pana acum, dar cu siguranta o voi face.Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. E chiar energizant! Iar daca e pus in anumite combinatii e chiar usor de introdus in alimentatie!
      Kisses

      Delete
  2. Te-am nominalizat la The Liebster Blog Award! Vezi aici detaliile şi regulile: http://beau-typhoon.blogspot.ro/2015/07/the-liebster-award-q.html

    ReplyDelete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts