How To Be A #GIRLBOSS ?

20:58


#GIRLBOSS este o carte care a facut mare valva la un moment dat in online, cel putin in afara tarii bloggerii/vloggerii mentionau cartea aceasta frecvent si spunea ca e un must read, dar este? Recunosc ca  in momentul acela titlul mi-a atras atentia, dar nu am cautat-o atunci. Am uitat de ea, iar atunci cand Vera s-a pus sa o citeasca mi-am adus si eu aminte de ea si i-am spus ca vreau sa o citesc si eu. 

Primul lucru care mi-a placut a fost modul in care este scrisa cartea, e un aer prietenesc in felul in care sunt relatate evenimentele. Tocmai din acest motiv mi se pare o carte buna de luat in vacanta, sau de ce nu, cum am facut eu, de luat in tren. 

Daca e sa vorbim de continut, am sa evit detaliile pentru ca daca nu ati citit-o sau va doriti sa o cititi, nu vreau sa va stric bucuria, nu pot spune insa ca asta e cartea care iti va explica pas cu pas ce trebuie sa faci ca sa devi o #GIRLBOSS, ci mai degraba cred ca aceasta carte a fost scrisa de fapt cu un cu totul alt scop. 

Sophia Amoruso descrie evenimentele care au dus de la, sa-i spunem drept, nimic, la un magazin pe ebay de haine vintage si uriasul Nasty Gal de astazi, insa nu cred ca dorea sa dezvaluie secrete de buisness sau cum sa devi cel mai tare antreprenor, dar ceea ce vrea ea sa arate este ca poti incepe de la 0 si sa ajungi undeva sus de tot, sau mai degraba unde nici nu te astepti atat timp cat muncesti, esti persevernt si iti canalizezi toata atentia pe ceea ce vrei sa faci. 

Sincera sa fiu mi se pare o carte care vrea sa fie usor motivationala, are doza necesara de umor pentru a smulge cate un zambet atunci cand CFR-ul intarzie (nu ca ar fi un lucru neobisnuit sa intarzie trenul de fiecare data) si mai ales care sa te faca sa te gandesti putin la situatia ta. Mie mi se pare ca e o carte care vrea sa ofere un imbold, care vrea sa iti arate ca prin creativitate si munca poti ajunge acolo unde iti doresti si mai ales care sa te motiveze sa incepi sa lucrezi la ceea ce iti doresti. Nu e o carte despre cum sa devi CEO, dar este o carte despre cum sa devi the #GIRLBOSS of your life. 

Daca sunteti curioase sau vreti sa o cititi, eu v-as spune sa o faceti. Este o lectura placuta si usoara, dar care va lasa in urma cateva ganduri numai bune pentru a va da idei despre ce vreti sa  faceti in viitor, de proiecte noi si de ce nu va va oferi un dram de motivatie pentru a va schimba putin modul de gandire asupra vietii voastre din acest moment. 

Ati citit cartea? Vreti sa o cititi? Ce carti imi recomandati?



You Might Also Like

5 comments

  1. Am citit-o imediat ce a apărut, pentru că I got crazy și m-am grăbit să o cumpăr. Sunt absolut de acord cu ce ai scris, este foarte simplă, dar în același timp este atât de friendly nu știu cum. Este motivațională, dar nu în felul în care o fac cărțile de autoperfecționare, ci mai curând ca și un șut în fund de la o soră mai mare (I guess) :)) Mi-a plăcut, dar este o carte de împrumutat, nu de cumpărat..cu atât mai mult nu de pe amazon USA + bătaie de cap cu livrarea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, si eu am imprumutat-o de la o prietena. Cartea e simpatica, iar descrierea ta "ca un sut in fund de la o sora mai mare" mi se pare ca i se potriveste. Mi-a placut ca e o lectura usoara si placuta, usor de luat in calatorii.
      Kisses

      Delete
  2. Am comandat-o si eu ieri si de abia astept sa ajunga!
    Vroiam sa o citesc de anul trecut, dar nu a fost sa fie....

    ReplyDelete
  3. Aceasta carte este controversata. Multe fete ce au pareri bune, dar si multe care nu sunt asa incantate. Eu nu stiu de care parte sa fiu, dar momentan am alte carti in wishlist.

    ReplyDelete

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts