Who is Dolloshka? The Doll With a Story | Interviu cu Andreea Moldovan

21:00





Sa cunosti alti bloggeri e una dintre lucrurile frumoase aduse de toata activitatea de blogger, indiferent ca e vorba despre beauty blogging sau pur si simplu ganduri insirate pe o pagina virtuala, fashion sau travel, e mereu interesant sa afli cine se ascunde in spatele articolelor pe care le citesti cu drag. Desi nu am mai creat un atfel de articol pana acum, vreau sa va fac cunostinta cu Andreea, pe care eu am intalnit-o cu pseudonimul de Dolloshka, acesta fiind si numele blogului sau. Pe Andreea o vad mereu zambind si emana o energie aparte. E nu e un beauty blogger, e un blogger care transmite altceva, care creeaza prin articolele ei o alta lume. Pe ea vreau sa v-o prezint astazi, pentru ca merita sa o cunoasteti asa cum poate nu ati avut ocazia citind-o...

The Matryoshka that Reveals Stories


     Ce te-a determinat sa iti creezi blogul?

Din totdeauna mi-au placut povestiile. Cred ca tot ce ne inconjoara este o poveste. Oamenii au povesti care merita sa fie spuse. Lumea e plina de destinatii de poveste. Pana si existenta noastra este o poveste. Un serial nemuritor, mereu in miscare, cu episoade zilnice. Determinarea isi are motivatia in aceste lucruri. Mi-am dorit sa scriu despre tot ce ma inconjoara si merita transmis lumii inconjuratoare. Gandindu-ma ca cu siguranta aceste sentimente sunt impartite si de altii am ales mediul virtual in favoarea unui jurnal.

 Ce inseamna blogging-ul pentru tine?

Blogging-ul ca orice lucru, are atat o latura usoara, cat si una grea. In primul rand, blogging-ul inseamna o ocazie cu care, pe o platforma virtuala iti poti da frau imaginatiei si umple pagini intregi cu lucrurile care te pasioneaza. De asemenea poti lega relatii cu alti blogeri care vibreaza pe aceasi unda cu tine. Aceasta este partea usoara si placuta de multi. In al doilea rand, blogging-ul este o responsabilitate. Ca blogger, indiferent de nivelul la care te afli, ai responsabilitati fata de cititorii tai. Ai responsabilitati atat vizuale (aspectul blogului, a unui articol), informative (modul in care iti organizezi articolul pentru a fi usor de citit si maniera interesanta in care il scrii), cat si regularitatea cu care vei posta. Odata indeplinite aceste conditii, te poti considera pe drumul cel bun spre devenirea unui bloger adevarat!



    Care sunt pasiunile tale?

Pasiunile mele sunt detasarea de realitate. Cand vreau sa ma rup de cotidian citesc, desenez, merg pe bicicleta sau gatesc briose!


 Spune-mi un  lucru pe care cititorii nu il stiu despre tine?

Am o galaxie de alunite pe corp. Ai putea sa spui ca Calea Lactee este curprinsa pe pielea mea, doar ca sunt alergica la lapte!


 Cum ai ales numele blogului: Dolloshka si ce inseamna pentru tine acest peudonim?




Papusile consider ca au facut parte din universul oricarei fete. Papusa fiecarei fete este involuntar dublarea sa- cu toate am avut o jucarie cu care am crescut. Anii au trecut, iar acea papusa a devenit din ce in ce mai neglijata, fiind lasata pe dulap. De aceea, nevoita de situatie, papusa care odata era fizica, acum a devenit virtuala. Dolloshka este o papusa care mereu se adapteaza situatiei, se muleaza pe caractere umane, se multiplica de dragul sa nu piarda vreun eveniment, dar care la sfarsitul zilei se "strange" formand o singura prezenta. Numele ei este un joc de cuvinte intre doll (=papusa) si matriosca, acele papusi rusesti.



 Am observat ca esti implicata in multe actiuni de voluntariat. Povesteste-mi putin despre proiectele in care ai fost implicata si care sunt satisfactiile pe care le ai datorita implicarii tale in aceste actiuni?


Primul contact cu voluntariatul l-am avut in clasa a IX-a. Toata vacanta de vara mi-am intocmit o lista "lucruri pe care le voi face la liceu", dar spre surprinderea multora pe acea lista cuvantul voluntariat nu a aparut. Nu stiam pe atunci ca voluntariatul imi va fi asemenea unei umbre de-a lungul celor patru ani. Punctul culminant l-am atins in clasa a X-a. Deoarece eram implicata in atatea voluntariate, rareori imi petreceam dupa-mesele acasa, iar mama s-a hotarat sa-si creeze un voluntariat al sau numindu-l "voluntariat la tine acasa". La inceput imi era greu sa "avansez in functie", fiind o persoana timida in fire, dar cu timpul am devenit o persoana dezinvolta, care nu avea dificultati in arta vorbirii. Cum spuneam, satisfactile sunt atat personale, deoarece prin actiunile pe care le savarsesti te dezvolti, te schimbi, cat si interpersonale, facand o schimbare in comunitatea in care traiesti. Iar cu timpul observi ca toate voluntariatele sunt inrudite intre ele. Ce inveti la unul poti folosi la celalalt, de oamenii de care dai la un eveniment, fii sigur ca ii vei intalni si la un altul.


 Care e momentul in care simti ca e, sa spunem prielnic sau in care simti ca trebuie sa scrii?




Depinde de articolul pe care urmeaza sa-l "creez". Scriu poezii cu cel mai mare drag pe un fundal muzical potrivit! daca articolul se incadreaza in categoria "turistic", imi aleg cateva poze semnificative din acea escapada si incep sa imi construiesc articolul in jurul acestora. Evenimentele sunt articole pe moment. Daca ajungand acasa, simt in piept un amalgam de stari si vizualul de la eveniment inca predomina pe retina, fii sigur ca articolul va fi postat in cel mai scurt timp. 

Aceasta este Andreea, cea care m-a impresionat prin faptul ca scrie poezii, cea care se implica in toate activitatile interesante din oras, cea care te cucereste cu un zambet larg si cald, cea care pune la un loc, intr-un spatiu al ei, arta, calatorii, viata, evenimente, fiecare lucru fascinant care ne inconjoara. This is Dolloshka, the doll that has one heck of a story!


You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts