2019 Bullet Journal Setup & January Planning

19:44


M-am decis ca anul acesta sa reiau acctivitatea mea privind bullet journal-ul. Mi-am dat seama ca am nevoie de ceva fizic, o agenda, pentru a nota si organiza anumite lucruri si pentru a le tine toate la un loc. In mare eu am nevoie de bullet journal pentru a imi organiza ideile pentru blog, uneori schitez anumite articole mai complexe in el, pentru a nota evenimentele ce tin de blogging, sau si unele personale, cheltuielile mele, liste cu lucruri de facut, brainstorming si de anul acesta vreau sa imi notez si retetele pe care le creez. 

Acum, sa luam organizarea facuta de mine pas cu pas si sa explic putin de ce am ales sa adaug anumite elemente si de ce pe altele, care tin de principiile de bullet journal, am decis sa nu le mai adaug in agenda, pentru ca pur si simplu nu le folosesc.



Agenda mea nu contine habbit trackers, am eventual un tabel in care trebuie sa notez ceva zilnic, care poate ar putea fi considerat in categorie, dar il realizez saptamanal si doar daca am nevoie de el. Nu am un index, pentru ca mi-am dat seama ca nu imi este util, si prefer sa folosesc dividere sau post-its pentru a tine evidenta anumitor pagini. Nu mi-am definit o cheie la inceputul agendei, folosesc putine simboluri si imi sunt clare. Nu imi fac spread-uri saptamanale de la inceputul lunii: sincer cred ca e mai buna varianta in care le realizez pe masura ce am nevoie, penru ca, uneori, pentru ca efectiv nu am timpul necesar, uit sa le completez si irosesc hartia din agenda degeaba si o incarc inutil. Sunt luni in care nu am spread-uri saptamanale, si unele in care saptamanile mele au notite doar pe trei zile.

Eu am decis sa continui agenda pe care o  foloseam si anul trecut, pentru ca mai aveam cam jumatate de agenda libera. Eu folosesc o agenda Moleskine, cu pagini punctate, care ma ajuta sa trasez tabele mai usor, la desen si la scris. 



Organizarea de inceput a anaului este monocroma, am preferat sa folosesc doar negru si poate cateva tuse argintii, si voi adauga culori pe parcursul lunilor. Am pregatit un Future Log pe 4 luni, pentru ca nu stiu daca agenda mea o sa tina mai mult de atat daca e folosita activ, si prefer oricum sa am mai log-ul separat fie pe 6 luni sau in cate 4. 

Am pregatit si o pagina pentru Goals - lucrurile pe care vreau sa le realizez pe cele 4 categorii pe care le-amconsiderat eu importante: blog, fitness si sanatate in general, fotografie si personal. Nu am imclus nimic legat de job aici pentru ca nu imi dorescsa folosesc agenda pentru asta, daca va doriti ca bullet journal-ul vostru sa fie universal, pentru tot ce tine de viata voastra, il puteti personaliza exact c cum va doriti si va este util, iar asta si face sistemul atat de fain.



Luna Ianuarie a oragnizat-o foarte simplu, cu elementele pe care stiu ca le si folosesc si de acre am nevoie. Imi las oricum mereu libertatea de a organiza luna asa cum consider pe parcurs: adaug orice mai am nevoie pe langa cele deja stabilite.




Pagina de Month at a Glance este esentiala pentru planificare, poate fi simpla, cum o fac eu, sub forma unei liste, sau puteti desena un calendar. Am un tabel pentru cheltuieli, ude trec cheltuielile substantiale ale lunii: comenzile online, cheltuieli pentru apartament, cheltuieli neprevazute. Apoi vine pagina de To Do - lucruri importante de facut care nu au o data stabilita, da trebuie sa se intample candva pe parcursul lunii. 

Deja pot sa spun ca  urmatoarea pagina, acum, in timp ce scriu, este completata cu o scita pentru un articol, iar urmatoarele cu insemnari saptamanale, intr-adevar, nu sunt scrise neaparat frumos, dar imi sunt utile si am libertatea sa le notez exactcum vreau si pe cat spatiu doresc. 

Totusi, daca nu va doriti sa organizati o intreaga agenda, sunt si cateva optiuni foarte faine pe care le puteti gasi, deja pregatite. Una care imi place mult e Lifebook 2019 by DM, foarte fain organizata si gandita aproape ca un bullet journal. Si de asemenea in Stradivarius mai gasim modele foarte faine. 

Ce folositi pentru organizare? Preferati agendele sau aplicatii pe telefon/calculator? 











You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts