Laptisorul de matca pur | Utilizari si Beneficii

17:28



Anul trecut am inceput sa fac cunostinta cu produsele apicole si tot atunci am aflat si care sunt beneficiile consumului lor, dar si ca unele au si utlizari cosmetice. Am tot vrut sa va scriu despre laptisorul de matca, insa in unele saptamani abia daca am resusit sa rup ceva timp pentru a scrie. Astazi vreau sa va povestesc atat despre beneficiile sale in cazul uzului intern, dar si cum puteti sa obtineti o piele mai frumoasa si luminoasa cu ajutorul lui. V-am starnit curiozitatea?

Cum se administreaza?

In fiecare cutiuta cu laptisor de matca Apiland avem o lingurita mica pentru dozaj, aceasta are 0.5 grame, fiind perfecta pentru asiguraea dozajului laptisorului de matca. In cazul adultilor este recomandata una sau doua din acele lingurite pe zi. Iar in cazul copiilor se incepe prin administrarea unei lingurite. 

Desigur, laptisorul de matca poate fi pastrat in miere, eu l-am consumat asa, si luam cate o lingurita de miere cu laptisor de matca, acesta fiind usor amarui la gust. (Am si un articol despre laptisorul de matca cu aroma de mango aici.) In fotografia de mai sus eu deja am combinat laptisorul cu putina miere pentru a usura administrarea. 

Utilizari cosmetice? Da!

Daca ati incercat vreodata produse cosmetice care contin si ele laptisor de matca probabil ca ati observat ca au efecte foarte bune in hidratarea si hranirea pielii. Pentru ca mie imi place sa folosesc cat mai multe produse naturale, eu am sa va propun o masca pe care o puteti crea chiar voi. 

Aveti nevoie de miere si  laptisor de matca. Puteti folosi si miere de manuka, aceasta avand un puternic  rol antibacterian si este perfecta daca aveti probleme cu acneea. Amestecati cele doua ingrediente si aplicati masca. Eu recunosc ca stau cu ea cat mai mult posibil, undeva la jumatate de ora sau mai mult. Pielea este hidratata, luminoasa si hranita de mierea si laptisorul de matca aplicate si sincer nu stiu o alta masca care sa aiba efecte similare. 

Care sunt beneficiile laptisorului de matca?

In primul rand, Lăptişorul de matcă este singurul produs natural în care se găseşte 10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), fiind şi un element principal în compoziţia lui. Acest acid are un important rol antibacterian, antifungic şi antiviral, stimulând şi producerea de celule stem.
O altă substanţă importantă ce se găseşte în lăptişorul de matcă şi care apare în formă naturală doar în acesta, este Acetilcolina. Acetilcolina are un rol crucial în procesul de transmitere a impulsurilor neuronale.
De asemenea este bogat in vitaminele din complexul B, saruri minerale, este supliment natural nutritiv, stimulent biologic cu acţiune energizantă, reface celula nervoasă, reduce colesterolul şi joacă un rol deosebit în metabolismul celular.
Sistemul imunitar este si el ajutat de acest produs, eu nu am mai racit deloc in ultimul timp, chiar daca am fost expusa racelilor. 

Pachetul preferat de la Apiland este cel de 100g + 25g gratuit. Dar puteti gasi si altele pe Apiland, au mereu oferte interesante. 
Cred ca laptisorul de matca este esential pentru sanatate, iar de cand l-am descoperit, atat eu cat si familia mea il consumam. 

Puteti gasi laptisorul de matca pe www.apiland.ro

You Might Also Like

0 comments

Leave me your thoughts

A New Way Of Shopping

Pick'n'Dazzle

Popular Posts